07 / 05 / 2024

Tayvan'ın Ankara Temsilciliği Ürgüp'te park yaptıracak!

Tayvan'ın Ankara Temsilciliği Ürgüp'te park yaptıracak!

Tayvan'ın Ankara Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng, Tayvan'lıların çokça geldiği Ürgüp'te temsil edilmek istediklerini belirterek Ürgüp'te içerisinde hayvanlarında bulunduğu Tayvan'ı temsil edecek bir park yapmak istediklerini söyledi...




Tayvan'ın  Ankara  Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng,Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın oğlunun düğününe ve Kayseri Ticaret Odasının 120. yılı kutlamalarına katılmak üzere geldiği Kayseri'den Ürgüp'e gelerek Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Fahri Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan dünya kenti Ürgüp'te Temsilci Cheng'i ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, Cheng’e görevinde başarılar diledi.


Tayvan'ın Ankara Temsilcisi Cheng ise Ürgüp'ün coğrafi yönden olduğu kadar tarih ve kültür açısından da çok önemli bir ilçe olduğunu ifade ederek kabulünden ve iyi dileklerinden dolayı Başkan Yıldız'a teşekkür ederek Tayvan'lıların çokça geldiği Ürgüp'te temsil edilmek istediklerini belirterek Ürgüp'te içerisinde hayvanlarında bulunduğu Tayvan'ı temsil edecek bir park yapmak istediklerini belirttiler, Başkan Yıldız ise konu ile ilgili ilerleyen aylarda uygun bir alan gösterileceğini, Ankara'da kendilerini ziyaret edeceğini Ürgüplü hemşehrileri adına kendisine çok teşekkür ettiğini belirtti.

Günün anısına Başkan Yıldız, Temsilci Cheng’e, Ürgüp sembollerinin yer aldığı çini tabak ve yöresel ürünlerin bulunduğu çanta hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tayvan Temsilcisi Yaser Tai-hsiang Cheng'da Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a Tayvan çayı ikram etti.



Ürgüp Belediyesi



Geri Dön