05 / 05 / 2024

Tayyip Erdoğan bu kez heyula dedi!

Tayyip Erdoğan bu kez heyula dedi!

İnsanlık Anıtı 'nı kaldırma çalışmalarında bugüne kadar 2 baş ve 1 omuz kısmı alındı. Başbakan Tayyip Erdoğan, daha önce ‘ucube ' olarak niteleyip yıkılması emrini verdiği Kars 'taki İnsanlık Anıtı 'ndan bu kez ‘Heyula ' olarak söz etti



Erdoğan, Show TV 'de önceki gece katıldığı Siyaset Meydanı 'nda İnsanlık Anıtı 'na ilişkin soruları şöyle yanıtladı: “O yer adeta bir tarihtir. Tüm vakıf eserlerinin olduğu bir yerdir ve tamamiyle işgal altındadır. Bu tabyaların olduğu yerin üzerine bu ucube dikilmiştir. Kars halkı sizin dediğiniz kadar rahatsız değil. Kars halkı yapılandan memnun. Bizim rahatsızlığımız sanat eseri değil. Tabyaların üzerinde olmasıdır. Tarihi eserlerin üzerine bir heyula dikilmesinden rahatsızız. ”

7 günde 3 parça alındı
İnsanlık Anıtı 'nı kaldırma çalışmalarında bugüne kadar 2 baş ve 1 omuz kısmı alındı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy 'un yaptığı 24.5 metre yüksekliğindeki İnsanlık Anıtı 'nın kesilerek kaldırılmasına 26 Nisan sabahı başlandı. Anıttan kesilen 20 'şer tonluk 2 baş ve 27 ton ağırlığındaki omuz kısmı, TIR 'la belediyeye ait depoya taşındı. İşçiler, önceki günden bu yana ilk başı kesilen anıtın omzunu kesmeye çalışıyor. Avşin İnşaat, Erdoğan 'ın 20 Mayıs 'ta Kars 'ta düzenleyeceği miting gününe kadar İnsanlık Anıtı 'nı kaldırmayı planlanıyor.
Hürriyet


Geri Dön