08 / 05 / 2024

TBMM'de tüp geçitler ve kulisler personele yasaklandı!

TBMM'de tüp geçitler ve kulisler personele yasaklandı!

TBMM Genel Sekreterliğince yayımlanan bir genelge ile personelin, kulisler başta olmak üzere milletvekillerine tahsis edilen yerlere girmesi, tüp geçitleri kullanması yasaklandı



 

TBMM Genel Sekreterliğince yayımlanan bir genelge, milletvekilleri arasında insanlık ayıbı tartışmasına neden oldu. Genelgede; personelin, iktidar ve muhalefet partileri tarafından kullanılan Meclisin en prestijli alanı olan kulisler başta olmak üzere milletvekillerine tahsis edilen yerlere girmesi, binalar arasındaki tüp geçitleri kullanması yasaklandı. CHP ve BDP milletvekilleri genelgeyi kalleşlik hikayesi, insanlık ayıbı olarak niteledi.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı Kanunu üzerindeki görüşmelerde genelgeyi eleştirirken, Ben size gerçek bir kalleşlik hikyesi anlatayım. Meclis Genel Sekreterinin personele tüneli, kulisi kullanma yasağıyla ilgili genelgesi var. Bunu, bu Meclisin bir üyesi olarak 2011/24 sayılı belgeyi, genelgeyi reddediyorum. Çünkü vekilleri bu kadar halktan yalıtmak, personelden yalıtmak doğru bir şey değil, bırakın biraz iç içe olsunlar dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da şöyle konuştu:

Tesadüfen ben de öğrendim. Bir insan hasta olur. Yemeklerini bu personel dışarıda yiyor, öbür yemekhaneye gidiyor. O kışın soğuğunda bu insanlara, Tünelden geçmeyin, yukarıdan geçin, oradan geçmeyin demek insanlık ayıbıdır. Biz oradan geçen hiçbir arkadaşımızdan rahatsız olmuyoruz. O genelgedeki şey, Milletvekillerini rahatsız etmeyin. Biz burada çalışan hiçbir arkadaşımızdan rahatsız olmuyoruz, onların tünelden geçmesinden rahatsız olmuyoruz. Onlar da bir can, onlar da bir insan. Onlarla orada yürümek bizim için bir gururdur. Bu bir ayıptır. Aslanoğlunun konuşması, CHP, MHP ve BDP milletvekilleri tarafından alkışlandı.


Disiplin işlemiyle karşı karşıya

TBMM Genel Sekreteri Sadettin Kalkan imzasıyla yayımlanan genelgede, daha önce muhtelif zamanlarda çıkarılan genelge ve talimatlarla milletvekillerinin kullanımına tahsis edilen çeşitli yerlerin personel tarafından kullanılmaması gerektiğinin duyurulduğu belirtildi. Genelgede, Herhangi bir personelin disiplin işlemine muhatap olmaması için başta kulisler olmak üzere yasama ve denetim çalışmaları ve sosyal amaçlarla milletvekillerinin kullanımına tahsis edilen alanlara hiçbir personelin görevi haricinde kesinlikle girmemesi istendi. Görevli personelin de görevlerini tamamlamaları müteakip en kısa sürede buralardan ayrılması gerektiği belirtilirken, genelge ile hakla ilişkiler binalarından ana binaya geçişlerde tüp geçitlerin personel tarafından kullanılmaması talimatı verildi.

Bahar Atakan / MİLLİYET

 


Geri Dön