29 / 04 / 2024

TBMM'nin Yalova'daki sosyal tesisleri bakıma alınıyor!

TBMM'nin Yalova'daki sosyal tesisleri bakıma alınıyor!

TBMM 'nin Yalova'daki sosyal tesisleri bakım ve onarımdan geçirilecek. Yalova'daki sosyal tesislerin mevcut idari statüsünün devam ederek Meclis bünyesinde kalması ve tadilattan geçirilmesine karar verildi...





TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde, bazı milletvekillerinin devamsızlıkları ve TBMM'nin Yalova'daki sosyal tesislerinin durumu yer aldı. 


Alınan bilgiye göre, geçen toplantıda kapatılması da gündeme gelen Yalova'daki Atatürk Köşkü'nün yanındaki 25 odalı sosyal tesisin ne olacağı yeniden görüşüldü. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Katip Üye Mine Lök Beyaz ve İdare Amiri Ömer Faruk Öz geçen hafta Yıldız Üniversitesi öğretim üyeleriyle birlikte Yalova'ya giderek  tesislerde yaptığı inceleme sonrasında, bakımsız olan binanın bakım ve onarımdan geçirilmesi kararlaştırıldı.


Binanın mevcut idari statüsünün devam ederek Meclis bünyesinde kalması benimsenirken, sosyal tesislerin içinde bulunduğu parselin doğal, arkeolojik, tarihi SİT alanı olduğu dikkate alınarak mevcut durumda lokanta olarak kullanılan, tarihi eser olarak tescilli Genel Sekreterlik binasının ve bu binaya bağlantılı dinlenme tesisinin fiziki durumunun günün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde köklü tadilata tabi tutulması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili üniversite öğretim üyelerinden görüş alınarak zemin etüdü yapılacak, depreme karşı güçlendirildikten sonra bakım ve onarım gerçekleştirilecek.  


Toplantıda, Genel Kurul ve komisyon çalışmalarına katılamayan 125 milletvekilinin mazeretleri ele alındı.  Milletvekillerinin Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ilişkin hastalık, seçim bölgesindeki çalışmalar ve görevleri nedeniyle mazeret gösterdikleri, bunların tümünün de kabul edildiği öğrenildi. 


AA


Geri Dön