29 / 04 / 2024

T.C kimlik no 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat! Evden bir kişi bile olsa başvursun! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!

T.C kimlik no 0, 2, 4, 6, 8 olanlar dikkat! Evden bir kişi bile olsa başvursun! Hemen bakın, sakın kaçırmayın!

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının son hanesi 0, 2, 4, 6 veya 8 olanlar, elektrik, doğal gaz ve aile destek ödemelerinden yararlanmak için başvuru yapabilirler!..İşte ayrıntılar...



TC Kimlik Numarasının son hanesi 0, 2, 4, 6 veya 8 olan vatandaşların elektrik, doğal gaz ve aile destek ödemelerinden yararlanmak için başvuruda bulunmaları tavsiye edilmektedir. Herhangi bir sosyal güvenceye sahip olmayan veya belirli bir gelir sınırını aşmayan vatandaşlar, başvurularını yaparak bu fırsattan yararlanabilirler.

AİLE DESTEK PROGRAMI

Aile destek programı ödeme miktarında da artış yaşandı. Son olarak 450 TL-600 TL olan destek tutarı 850 - 1.250 TL aralığına yükseldi.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ

Doğal gaz tüketim desteğinde de kış dönemi için destek tutarı arttı. Hak sahibi vatandaşlara yönelik yıllık 415 lira ile 1150 lira arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarı 900 lira ile 2500 lira arasına çıktı.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ

1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığı 108 TL,

3 kişilik hanelere 100 kw karşılığı 144 TL,

4 kişilik hanelere 125 kw karşılığı 180 TL,

5 ve üzeri nüfusa sahip hanelere 150 kw karşılığı 216 TL.

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneler başvuru yapabiliyor.

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp, hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmeleri yeterlidir.

3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden haneler başvuru yapabiliyor. T.C Kimlik Kartı başvuru için yetiyor.

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI

e-Devlet Kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunan Türk Vatandaşlarından doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet eden ve e-Devlet başvuru sürecinde seçtiği, kullanımda olan mesken türünde hanesinde kayıtlı ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı doğal gaz aboneliği bulunan kişilerden ön eleme kriterlerini geçen ve SYD Vakıflarınca hak sahipliği kararı verilen kişiler.

Tutarlar bölgenin iklim koşullarına göre ısıl harita temel alınarak hazırlanan liste kapsamında hane başı 2022 yılı için yıllık 900 TL ila 2.500 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Isıl harita baz alınarak belirlenen tutarlar iki dönemde gerçekleştirilmektedir.

GEREKLİ BELGELER!

T.C. Kimlik Kartı.

Hanesine kayıtlı mesken türü aboneliğe haiz doğal gaz faturası/ön ödemeli sayaç kartı.

Dolar dağları deldi, Özgür Demirtaş'ın seneler önceki dolar yorumu su yüzüne çıktı! Meğer her şeyi anlatmış!
İş Bankası kartı olanlar dikkat! Şubeye gitmeye gerek yok...Hemen bakın, sakın kaçırmayın!
PlayStation Plus, 5 bin TL değerindeki oyunları verecek!

Geri Dön