Ulaşım

TCDD açıkladı! YHT için yeni uygulama ne olacak? 

Türkiye'nin Yüksek Hızlı Trenleri, şimdi de yük taşımacılığı yapacaklar. İlk etapta Ankara-Konya-Karaman-Sivas hatları kullanılacak. Hızlı trenler, yolcu taşımacılığına paralel olarak sadece gece saatlerinde lojistik hizmeti verecek.

Demir yolu ile  gerçekleştirilen yük taşımacılığında Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarından da yararlanılacak. Jeopolitik konumu ve Asya-Avrupa arasında köprü işlevini üstlenmesi dolayısıyla Türkiye'nin yük trafiği artarak devam ediyor. yenisafak.com'da yer alan habere göre; Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), taşımacılık yükünü hafifletecek yeni formüller üzerinde çalışıyor.

TRAFİK SORUNUNA KARŞI YENİ ÇÖZÜM

Taşımacılıkta sürenin kısaltılması, mevcut hatlar üzerinde artan trafiği rahatlatmak için hızlı tren hatlarından faydalanılması düşünülüyor. Planlamalara göre, Yüksek Hızlı Tren hatları trafiğin düşük olduğu gece saatlerinde kullanılacak. YHT hatlarında trafiğin rahatladığı bu zaman dilimlerinde yük taşımacılığı yapılacağı kaydedildi. 

 

DENEME SEFERLERİ BAŞLADI

Bu çerçevede deneme seferleri de başladı. İstenen verim sağlanır ve demir yolu trafiğinde güvenlik riski oluşmazsa ilk etapta Ankara-Konya-Karaman-Sivas hatlarında yük taşımacılığı da yolcu taşımacılığına paralel olarak yapılacak. Türkiye’de halihazırda YHT hatları Ankara-İstanbul, İstanbul-Sivas, Ankara-Konya, Konya-İstanbul, Ankara-Karaman, İstanbul-Karaman arasında işliyor. Ankara-İzmir arasında ise YHT çalışması devam ettiği belirtildi.

Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına zam geldi!

YHT'de Kurban Bayramı için ek seferler düzenlenecek!

Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT ile seyahat eden yolcu sayısı 86 milyonu geçti

İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferleri başladı

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!