05 / 05 / 2024

TCDD, Haydarpaşa'yı seferlere kapatırken işlerin nasıl başlayacağını bilmiyor!

TCDD, Haydarpaşa'yı seferlere kapatırken işlerin nasıl başlayacağını bilmiyor!

Haydarpaşa Garı alelacele devreden çıkarılır, İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan tren seferleri iptal edilirken... Çalışmaların ne kadar düzenli ve planlı yapıldığını elimize geçen bir kurum içi yazışmadan öğreniyoruz...



Haydarpaşa Garı alelacele devreden çıkarılır, İstanbul’u Anadolu’ya bağlayan tren seferleri iptal edilirken... Çalışmaların ne kadar düzenli ve planlı yapıldığını elimize geçen bir kurum içi yazışmadan öğreniyoruz... 30 Ocak 2012 tarihinde, yani hattın kapanmasına bir gün kala Genel Müdürü Süleyman Karaman imzasıyla İhale Birimine gönderilen yazıda bakın aynen ne diyor:

“Bilindiği üzre  Ankara  - İstanbul Yüksek Hızlı Tren Projesi Köseköy-Gebze Kesiminin Rehabilitasyonu ve Yeniden İnşası Projesi 25 Kasım 2011 tarihinde başlamış ve 15 Aralık 2011 tarihinde yer teslimi yapılmıştır.
Söz konusu hatta yapılan çalışmalar  kamuoyu tarafından özellikle takip edilmekte ve hattın kapanması hususuna yoğun eleştiriler yapıldığı malumunuzdur.

Yer Teslim Protokolünde de belirtildiği üzere 1 Şubat 2012 tarihi itibariyle hattın trafiğe kapatılması ve söküm işlemlerinin başlaması öngörülmüştür. Ancak sözleşmenin 8.3 Maddesine göre 16 Aralık 2011 tarihine kadar Yüklenici tarafından sunulması gereken İş Programı hala resmen sunulamamış ve Kuruluşumuza iletilmemiştir. Ayrıca hattın kapanmasına 2 gün kalmasına rağmen Yüklenicinin söküm işlemleri de dahil nerelerde hangi çalışmaları yapacağı bilinmemektedir.

Bu bağlamda;
- Hatta söküm işlemlerine ve diğer çalışmalara ivedilikle başlanılması
- Daha önceden öngörüldüğü üzere 1 Şubat 2012 tarihi itibariyle hatta en az 5 yerden yoğun olarak kamuoyu tarafından görülebilecek şekilde çalışmaların yapılması... vb...”
Hattın kapanacağı gün ortada ne iş programı var, ne hangi noktalarda ne çalışma yapılacağı belli. Ancak 5 yerde çalışma başlatılıp kamuoyunun gözü boyanacak...

 

 

 


Geri Dön