27 / 04 / 2024

TCDD tarih verdi 100 personel alıyor! Personel alımı başvuru şartları nedir?

TCDD tarih verdi 100 personel alıyor! Personel alımı başvuru şartları nedir?

Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları (TCDD) 26-30 Aralık tarihleri arasında, İŞKUR üzerinden daimi işçi alacağı ilanını duyurdu. İlana başvuru yapacak haberimziden detaylara ulaşabilir. TCDD'nin perseonel alımı için istediği belgeler nedir? İşte detaylar




TCDD PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 Başvurular İŞKUR internet sitesinden 26.12.2022 - 30.12.2022 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, İŞKUR’da duhyurulan işgücü isteklerinden sadece birine müracaat edebilecek.  İŞKUR’da duyuurulan işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların belirtilen okul bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor.

TCDD İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü işyerlerinde istihdam edilecek adaylar 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak vazife yapacak. İşe başlatılan işçilerin deneme  süresi 4 aylık bir sürece tekabül ediyor..  TCDD Taşımacılık A.Ş.’de işe başlayan adaylar 5 yıl boyunca tayin isteğinde bulunamayacaklar. Sadece 18-35 yaş arası ve sadece erkek adaylar başvuruda bulunabilir. Adaylar tabi oldukları sözlü sınavda sınav kurul üyelerince; 100 puan üzerinden özgüvenleri, yazılı ve sözlü iletişimleri, beceri, gözlem, stres ve problem çözme konularındaki yetenekleri olmak üzere beceri alanında toplam 50 puan, mezun oldukları okul bölümüyle alakalı olarak da mesleki terim, mesleki yapı malzemeleri ve teknik konulardan mesleki  bilgi alanında toplam 50 puan üzerinden yorumlanacak.

TCDD tarih verdi 100 personel alıyor! Personel alımı başvuru şartları nedir?

Yapılacak sözlü sınav sonucunda başarıya ulaşan adaylardan tam teşekküllü Devlet Hastaneleri veya Resmi Üniversite Hastanelerinden sağlık kurul raporu istenecek. 7 yıl içinde isteği ile işten ayrılmış veya 4857 sayılı İş Kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından adayların aldığı eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim, kurs ve staj giderlerinin ½ ’si oranında tazminat istenir. Peki Personel alımı başvuru şartları nedir?


Geri Dön