29 / 04 / 2024

TCDD'den soruşturma açıklaması!

TCDD'den soruşturma açıklaması!

TCDD Genel Müdürlüğü İzmir Limanı iddialarına dair, 2011'de soruşturma başlatılarak konunun Teftiş Kurulu'nda incelendiğini ancak adli cezayı gerektirecek herhangi bir durum olmadığının tespit edildiğini açıkladı.




TCDD Genel Müdürlüğünce,  İzmir  Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturmaya konu olan durumun, TCDD tarafından da teftişe intikal ettirildiği belirtilerek, "Limandaki doğrudan teminler, TCDD Teftiş Kurulunca incelenmiş ve adli cezayı gerektirecek herhangi bir durum olmadığı tespit edilmiştir" açıklamasında bulunuldu.


TCDD'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarına konu olan haberlerin, İzmir Limanı'ndaki doğrudan teminlerle ilgili olduğunun anlaşıldığı belirtildi.


Söz konusu iddialara yönelik İzmir Cumhuriyet Savcılığının 14 Kasım 2011'de soruşturma başlattığı ifade edilen açıklamada, bu konunun TCDD Genel Müdürlüğünce de teftişe intikal ettirildiği bildirildi.


Açıklamada, "Limandaki doğrudan teminler, TCDD Teftiş Kurulunca incelenmiş ve adli cezayı gerektirecek herhangi bir durum olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca TCDD Genel Müdürlüğüne yönelik herhangi bir arama kararı bulunmamaktadır, Genel Müdürlüğümüzde de herhangi bir arama yapılmamıştır" ifadelerine yer verildi.




AA



Geri Dön