Kira

TCMB Başkanı Karahan'dan kira açıklaması: Göstergeler kira enflasyonunda yavaşlamaya işaret ediyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan JPMorgan yatırımcı toplantısı sunumunda kira ile ilgili olarak yaptığı açıklamada öncü göstergelerin kira enflasyonunda yavaşlamaya işaret ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yatırımcı toplantısı sunumunda son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan enflasyonda yavaşlama eğilimine dikkat çekti.

NTV'nin aktardığı habere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, JPMorgan yatırımcı toplantısında Türkiye'nin dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduğunu dile getirdi. Açıklamasında sıkı para politikası duruşunun devam ettiğini dile getiren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, farklı araçları kullanıp sistemdeki likidite fazlasının da aktif bir biçimde sterilize edildiğini dile getirdi.

Açıklamasında son dönemlerde bankalarla yapılan swaplardaki gerilemeyle ilgili de önemli açıklamalar yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, bu durumun parasal aktarım mekanizmasını güçlendirdiğini söyledi.

Finansal koşulların sıkı kaldığını dile getiren TCMB Başkanı Fatih Karahan,, tüketici kredilerinde büyümenin ılımlı hale geldiğini, ticari krediler tarafında ise TL kredilerin öncülüğünde büyümenin önemli ölçüde yavaşladığını dile getirdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, sunumunda iç talebin normalleşme sinyalleri verdiğini dile getirirken, enflasyon göstergelerinin çekirdek enflasyon tarafında düşüşe işaret ettiğini de söyledi.

Hizmet enflasyonunun hala bir risk oluşturduğunu belirten Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, farklı öncü göstergelerin kira enflasyonunda yavaşlama sinyalleri verdiğini de söyledi.

Açıklamasında Haziran'da dezenflasyon sürecinin başladığını dile getiren Fatih Karahan, enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğine ilişkin genişleyen bir öngörü birliği olduğunu da söyledi.


KİRALARDA YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALDIRILMIŞTI


Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ve gündemden düşmeyen konut kiralarına uygulanan yüzde 25 zam sınırının kaldırılmıştı. Söz konusu zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte kira zamlarında da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dönemine geçildi. 2 senedir yüzde 25 artış yapan kiracılar 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla yüzde 65,07 artışla karşı karşıya kaldı.

 

O şehirdeki 600 kaçak yapıya yıkım kararı: Kaçak yapılar Belediyelerin radarında!

36 TL mi 40 TL mi? Dolar 2024 sonunda ne kadar olacak? 

Ajda bilezik mi alalım, gram altın mı? İslam Memiş'ten net açıklama geldi! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın