30 / 04 / 2024

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları 122,4 milyar dolar oldu!

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları 122,4 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 7,8 artarak 122,4 milyar dolara çıktı.



TCMB tarafından, Kasım 2022 dönemine yönelik "Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri" verileri yayımlandı.

TCMB nin resmi rezerv varlıkları 122,4 milyar dolar oldu!

Bu kapsamda, resmi rezerv varlıkları kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 7,8 çıkarak 122,4 milyar doları buldu. Aynı dönemde döviz varlıkları yüzde 7,2 yükselişle 72 milyar dolara, altın cinsinden rezerv varlıkları da yüzde 10,1 artışla 43 milyar dolara çıktı.

Vadesine 1 sene ya da daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankasının önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 yükselerek 29,1 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu tutarın 22,9 milyar doları anapara, 6,2 milyar doları ise faizden oluştu. İşte merak edilen tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön