28 / 04 / 2024

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi rezerv varlıkları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ağustos 2021 dönemine ilişkin "Uluslararası Rezervler ve Döviz Likidite Gelişmeleri" verilerini yayınladı. Buna göre resmi rezerv varlıkları Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8'e yükseldi. milyar dolar.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; aynı dönemde döviz varlıkları yüzde 10,6 artış göstererek  69,3 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 2,4 azalarak 40,6 milyar dolar oldu.

TCMB nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası'nın önceden belirlenen 1 yıl ve daha kısa vadeli döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden kaynaklanan yükümlülükler) bir önceki aya göre yüzde 14,5 artarak 23,1 milyar dolar oldu.

Şartlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ve diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın olarak bloke edilen zorunlu karşılıklar ve akreditiflerden) oluşmaktadır. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 7,1 artarak 49,3 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri geriledi!

Merkez Bankası rezervleri 3 milyar 215 milyon dolar arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön