Sektörel

Tebernüş Kireçci uyardı: Kentsel dönüşüm destekleri beton ve çimento fiyatlarına endekslenmezse projeler yarım kalır!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kentsel dönüşümde verilen destekler ile ilgili önemli bir uyarı yaptı. İşte o açıklama...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, kentsel dönüşüm projeleri hızlandı. Yerinde dönüşüm kapsamında depremzedelere konutlar için 750 bin TL hibe, iş yerleri için de 400 bin TL hibe verileceği açıklanmıştı. Ayrıca konutlar için 750 bin TL, iş yerleri için de 400 bin TL 2 yıl ödemesiz, 10 yıl vadeli ve fazisiz kredi imkanı sunuldu. 

Büyük depremin beklendiği İstanbul'da da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Bu çerçevede 'Yarısı Bizden' kampanyası hayata geçirildi. İstanbul’un dönüşümünde "Yarısı Bizden" kampanyası ile kentsel dönüşüme giren her bir konut için 700 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si tahliye desteği, 700 bin TL’si de kredi olacak şekilde 1,5 milyon TL destek verilmeye başlandı. 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında, beton ve çimento fiyatlarına peş peşe zam geldiğine ancak yerinde dönüşüm kapsamında verilen desteklere zam yapılmadığını belirtti. 

Kireçci, https://x.com/TebernKireci1 resmi X sosyal medya hesabından kentsel dönüşümdeki kredi ve hibe destekleri ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. 

Tebernüş Kireçci, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kentsel dönüşümde devletin verdiği kredi ve hibe beton ve çimento fiyatlarına endekslenmezse birçok kentsel dönüşüm projesi yarım kalır.

Beton ve çimento baronları piyasanın kanını emiyor.

İnşaat malzemecileri de bunları takip ediyor. 

Zam üstüne zam yapıyor.

Bunlara kimsenin gücü yetmiyor.

Sonuç: Gezegende kilometrekareye en fazla müteahhitin düştüğü ülkede barınma krizi tüm etkisiyle devam ediyor.

Başka çözümü ya da önerisi olan var mı?

Peki vatandaşlar kentsel dönüşümdeki kredi ve hibe destekleri ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci: Kentsel dönüşümde kredi ve hibeler artırılmalı!

Deprem bölgesinde soygun var! Çimento baronu C30 betonun metreküpünü 2 bin 650 TL’ye çıkaracak!

Borsa mı, altın mı, dolar mı yoksa Euro mu? En çok hangi yatırım aracı kazandırdı? 

Belediyelerden iki şehirde satılık 6 arsa! Ticaret, konut ve turizm imarlı arsa arayanlar dikkat!

Aydın ve Konya'da 54 adet arsa satılıyor, 7 iş yeri kiraya veriliyor! Ucuz gayrimenkul fırsatı!