Sektörel

TEDB ile yeni dönem başlıyor! Emlak sektöründe oyunun kuralları yeniden yazılacak!

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB), Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. Türkiye’nin gayrimenkul sektörünü dönüştürecek ve sektörde yeni bir çağ başlatacak yeni dönemin, emlak sektöründeki kuralların yeniden yazılacağı kaydedildi.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmen kuruldu. Cumhurbaşkanı’nın imzası ile ilk kez bir meslek birliği kurulurken, Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) emlak danışmanlarını tek çatı altında toplayacak. TEDB Başkanı Hakan Akçam, “Kurduğumuz birlik ile emlak sektörünü ileriye taşıyacağız ve Türkiye dünyada sektörün öncü ülkelerinden biri olacak” dedi.

EMLAK SEKTÖRÜNDE OYUNUN KURALLARI YENİDEN YAZILACAK

Tüm Emlak Danışmanları Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla, 19/09/2024 tarih ve 9873 sayılı kararıyla ve 3335 sayılı Uluslararası Teşekküllerin Kurulması Hakkında Kanunun 1.maddesi gereğince faaliyete geçti.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, Türkiye’nin gayrimenkul sektörünü dönüştürecek ve sektörde yeni bir çağ başlatacak yeni dönemin başladığını kaydetti. 

Birliğin, Türkiye’nin içinde bulunduğu gayrimenkul sektörünü karmaşadan çıkarıp, kısa vadede bölgesel bir liderliğe, uzun vadede ise küresel güç haline getireceğini vurgulayan Akçam, “Birliğimiz gayrimenkul sektörünü en yüksek standartlara taşıyarak, Türkiye’yi dünya çapında markalaşmış bir model ülke yapacaktır.

Bizler sektörümüzü yeniden inşa etmek ve geleceğin yatırım fırsatlarını bugünden yakalamak için buradayız.  Gayrimenkul sektöründe sadece sorun çözen değil, aynı zamanda geleceği tasarlayan bir aktör olmayı amaç edindik. Çünkü birliğimizi yalnızca ülkemizde değil, küresel yapıda da örnek alınan, rol model bir sektör haline getirmeyi hedeflemekteyiz.  

Bu hedef için çabalarken adeta bir kanaviçe zarafetiyle 81 il ve yurtdışı temsilcilikleri oluşturduğumuzu herkesin bilmesini isterim. Bu çerçevede Tüm Emlak Danışmanları Birliği, sadece bir kuruluş değil, sektörde oyunun kurallarını yeniden yazacak bir güç merkezidir” dedi.

KONUT SEKTÖRÜNÜ GELECEĞİ HAZIRLAYACAK ADIMLAR ATILACAK!

Akçam konut sektörünün geleceğe hazırlayacak adımların atılacağını ve Türkiye, gayrimenkul alanında artık sadece takip eden değil, takip edilen, trend ülke olacağına vurgu yaptı.

Akçam: ''Gayrimenkul sektörü ve gayrimenkul sektörüne bağlı hareket eden yaklaşık 200 farklı sektörü kapsayacak bir dinamizmin miladı olarak ilan ediyorum.

TEDB bu değişimin lokomotifi olarak sektörü yeniden dizayn edecek ve dünyada ses getiren projelere imza atacaktır. Bu birliğin kurulmasıyla artık sınır tanımayan hedeflerimizin somut eylemlere dönüştüğünü hep birlikte göreceğiz.'' dedi.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği resmen kuruldu! 

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Sadece emlakçı mı suçlu?