29 / 04 / 2024

Tek Borsa Kent Sitesi'nde icradan 280 bin TL'ye daire!

Tek Borsa Kent Sitesi'nde icradan 280 bin TL'ye daire!

Küçükçekmece/İstanbul 2. İcra Dairesi, İstanbul ili Başakşehir ilçesi Başakşehir 2. Kısım Mahallesindeki Tek Borsa Kent Sitesi'ndeki daireyi 280 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 03 Eylül 2012 Pazartesi günü 14:00-14:15 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;


KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL 2. İCRA DAİRESİ’NDEN GAYRİMENKULON AÇIK ARTIRMA İLANI

2011/6625 TLMT.

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen;

Taşınmazın Tapu Kaydı ve Yeri: Başakşehir Tapu Sicil Müdürlüğnün 26/09/2011 tarihli tapu kayıt örneğine göre; Satışa konu taşınmaz İstanbul ili Başakşehir ilçesi, Hoşdere Mahallesi 393 Ada, 2 Parsel sayılı 5.168,00 m2 miktarlı B.A.K. 8 adet konut ve arsası vasıflı taşınmazda 1/32 Arsa paylı AD302 Blok, A Girişi, Zemin-1. Kat. (2) no'lu bağımsız bölüm sayılı konutun tamamı niteliğinde olduğu bildirilmiştir.

Taşınmazın Hali hazır durumu: İstanbul İli, Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mah. Boğazköy Atatürk Caddesinde Tapunun 393 Ada, 2 Parsel numarasında kayıtlı 5.168,00 m2 miktarlı arsa dahilindeki kat mülkiyeti tesisli Tek Borsa Kent Sitesinde 1/32 arsa paylı AD302 Blok A Giriş Zemin-1 Kat. (2) no'lu bağımsız bölüm numaralı Konutun tamamı niteliğindedir. Söz konusu Taşınmazın bulunduğu ana bina bodrum kat + zemin kat+2 normal kat+çatı kattan müteşekkil, B.A.K. tarzda, blok nizamda, 2. Sınıf malzeme ve işçilik kalitesi ile inşa edilmiş olup, bloklarında her bir girişte katlarında ikişer dubleks daire olarak inşa edilmiştir. Binada elektrik, sıhhi tesisat, doğal- gaz tesisatları ikmal edilmiş olup, 2 no'lu daire ana binanın Zemin kat ve 1. Katında daire içerisinden irtibatlı dubleks daire şeklindedir. Dairenin zemin katında salon, mutfak, WC, 1. Katında hol, üç oda, banyo, WC ile her iki katta balkon olup, taşınmazın bulunduğu site girişte güvenlik ile site dahilinde açık yüzme havuzu ve çocuk oyun mahalli ihtiva etmektedir. Taşınmaz bulunduğu konum itibarıyla alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda, civarın talep gören, iskana elverişli konut alanında yer almaktadır.

Taşınmazın İmar Durumu: Başakşehir Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğü Ruhsat Şefliğinin 18/11/2011 tarih ve 15422 sayılı imar durum yazısına göre; Söz konusu taşınmaz 1/1000 ölçekli, “18/06/2003 onay tarihli Boğazköy Toplu Konut Alanı Revizyon Uygulama İmar Planı" kap-samında konut alanında kalmakta olup, kütle imarlı olmak üzere plan notu ve yönetmelik şartlarında yapılaşmaya haizdir denilmiştir.

Takdir Olunan Kıymeti: 280.000,00 TL

KDV Oranı: %1

1.Satış Günü: 03/09/2012 Pazartesi günü Saat: 14:00-14:15 Arası

2.Satış Günü: 13/09/2012 Perşembe günü Saat.14:00-14:15 Arası

Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır.

Satış Şartlan:

1-Satış yukanda belirtilen gün ve saatte Küçükçekmece 2. icra Müdürlüğü'da açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60’nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflannı geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacağının toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2-Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, 1/2 tapu harcı ve masraflan, KDV alıcıya aittir.

3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialannı dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/6625 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur (İc. İf.K.126)

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir Yönetmelik Örnek No :27

(B; 40822-1019) (www.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!



Geri Dön