10 / 05 / 2024

Tek katlı bir ev kaç günde biter?

Tek katlı bir ev kaç günde biter?

İnşaatların belli bir bitim tarihi bulunmaktadır. Bu süreç kat sayısına göre değişiklik göstermektedir. Peki “Tek katlı bir ev kaç günde biter?” İşte merak edilen detaylar!



TEK KATLI BİR EV KAÇ GÜNDE BİTER?

Kat yapım süresi inşaat süresini etkilemektedir. Kat inşaatında kalıp sökümü için belirlenen standart süreler bulunmaktadır. Bu süreler yapım süresini etkilemektedir. Tüm belirlenen süreler göz önüne alınmalıdır, 1 kat için yaklaşık geçecek süre 12 ile 15 gün arasında değişmektedir.

SÖZLEŞME DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANMALI!

Uzmanlar, kiracıların ve ev sahiplerinin şu günlerde daha temkinli davranmasını söylüyor. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Kiralarda yaşanan artışlar farklı sorunların oluşmasına zemin hazırladı. Vatandaş bütçesine uygun kiralık ev bulamıyorken, kimileri de krizi fırsata çevirdi. Sektörün öncü isimleri, evde kendi yaşayacak gibi sözleşme yapan kişilerin üçüncü kişilere daha yüksek fiyatla kiralama yaptığı, veya ev sahibinin onayı olmadan evlerin odalarını kiralandığını açıkladı.

Uzmanlar, “Ev sahiplerinin bu tarz bir mağduriyet yaşamamaları için sözleşmesini dikkatli bir şekilde hazırlamalı ve bu evleri kiralayacak 3. kişiler de sözleşmeyi görmeden ödeme yapmamalarını ikaz ediyorlar. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu bu konuyu gündeme getirdi. Demirören Haber Ajansı’na açıklama yapan Hacıoğlu, emlakçılar vasıtası ile kiralanan evlerin, kiracılar tarafından ticaret sitelerinden üçüncü kişilere daha yüksek ücretlerle kiralandığı yönünde şikayetler geldiğini söyledi.

1 YILLIK KİRA SÖZLEŞMESİ BİTİNCE EV SAHİBİ KİRACIYI ÇIKARABİLİR Mİ?

Kira sözleşmeleri bir yıl için imzalanmaktadır. Ancak ev sahibi kira sözleşmesinin bitimine dayanıp, kiracıyı tahliye edilemez. Eğer kanundaki sayılan tahliye sebeplerinin varlığı halinde kiracının evden çıkarılması mümkündür.

İmar affından sonra tapu nasıl alınır?

2022 imar affı ne zaman? İmar affı çıkacak mı?


Geri Dön