24 / 11 / 2024

Tekel deposunun tapusu Bitlis Belediyesi'ne devredildi!

Tekel deposunun tapusu Bitlis Belediyesi'ne devredildi!

Bitlis Tekel Sigara Fabrikasına ait 27 bin 60 metrekare üzerinde kurulu olan Papşen tütün deposu, Bitlis Belediyesine devredildi




Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığına ait Tekel'in Papşen tütün deposunun tapusunu aldıklarını bildirdi. Deponun bulunduğu alana otel ve alışveriş merkezi yapmayı planladıklarını vurgulayan Alaydın, şu bilgileri verdi:

"Deponunu belediyeye devredilmesi için daha önce Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Başbakanımızın kararı elimize ulaşmıştı. Bugün itibariyle Papşen deposunun tapu işlemi tamamlandı ve tapumuzu aldık. Aramızda bir protokol yaptık. Depodaki tütünler, boşaltılmaya başlandı. Depo boşaltıldıktan sonra, fiziki olarak binayı bize teslim edecekler. Deponun yarısı şu an boş durumda. Burada bir proje çalışması yapacağız. Otel ve alışveriş merkezi yapma konusunda ısrar ediyoruz. Halkımızın menfaatine en iyi şekilde nasıl yarıyorsa, öyle yapacağız.

Bunları da göz önünde bulunduracağız. Bu deponun belediyeye kazandırılmasında emeği geçen AK Parti Bitlis Milletvekillerimiz Vahit Kiler ve Cemal Taşar'a teşekkür ediyorum."Bitlis- Tatvan karayoyunda bir otele ve alışveriş merkezine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Alaydın, deponun bulunduğu yerde alan çalışması yaparak, yatırımcıları bu alanın değerlendirilmesi için Bitlis'e davet edeceklerini belirtti. Ayrıca, Tekel Sigara Fabrikasının da belediyeye kazandırılması için çalışmalarının aralıksız yürütüldüğünü belirten Alaydın, fabrikanın belediyeye devredilmesi için Bitlisli iş adamlarının da desteğini aldıklarını söyledi. Alaydın, Bitlis Sigara Fabrikasının belediyeye devrinin 260 bin dolara mal olduğunu, bu bedelin 150 bin TL'sini ödediklerini sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tekel birasının Efes'e geçmesi dengeyi bozmaz
Mey İçki çatısı altındaki 'Tekel bira' markasının Efes'e devri ile ilgili son sözü Rekabet Kurumu söyleyecek. Efes'in patronu Özilhan, 'Biz bu markaya onu yaşatmak için talip olduk' dedi

Rekabet Kurumu'nun, Anadolu Efes Biracılık'ın Tekel bira markasını Mey Alkollü İçkiler'den devralmasına ilişkin sözlü görüşme toplantısı Rekabet Kurumu binasında yapıldı. Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında yapılan sözlü görüşme toplantısına, Anadolu Efes'i temsilen, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Efes Bira Grubu Türkiye Bölge Başkanı Semih Maviş ile bazı yöneticiler, Mey Alkollü İçkiler'i temsilen ise şirketin Genel Müdürü Galip Yorgancıoğlu, şirketin hukuk danışmanı Ercüment Erdem ve avukat Ülkü Sakalar katıldı. Konuşmaların ardından Rekabet Kurumu Başkanı Kaldırımcı, devir işleminin incelenmesiyle ilgili nihai kararın 15 gün içinde taraflara bildirileceğini ifade ederek, toplantıyı bitirdi.

Özilhan: Tekel bize güç katacak bir marka değil
Tekel birası güçlü bir marka olsaydı, bir şekilde bira pazarında tutunması gerekirdi. Yeni ürünler karşısında hep çok zayıf kaldı. İlk olarak sözü alan Tuncay Özilhan, Tekel biranın Türkiye'nin ilk bira markası olduğunu ancak zaman içinde pazar payını kaybettiğini ve 2007 yılında pazardan çekilmek zorunda kaldığını söyledi. Türkiye'nin ilk bira markası olan ve manevi değer taşıdığını düşündükleri Tekel bira markasının tamamen kaybolacak olması nedeniyle Efes olarak Temmuz 2008 yılında bu markaya sahip çıkmaya karar verdiklerini anlatan Özilhan, 'Sahip çıkmamızın tek nedeni Türkiye'nin ilk bira markasının yaşatılmasıdır. Bu sosyal sorumluluğun bize ait olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu. Özilhan, şöyle devam etti: Biz rekabetçi endişeler neden olabilecek bir husus olmadığı görüşündeyiz. Zira Tekel markası güçlü bir marka olsaydı bir şekilde pazarda tutunması gerekirdi. Tekel eski bir üründür ve yeni ürünler karşısında zayıf kalmıştır. Dolayısıyla bu markanın Efes'e ek bir güç vermesi görüşünü paylaşmıyorum...

Mey: Bira pazarından çekildik tekrar girmeyiz
MEY Alkollü İçkiler Genel Müdürü Galip Yorgancıoğlu ise Tekel birayı devraldıklarında bu biranın üretiminin yapılmadığını, fabrikalarının kapalı halde olduğunu söyledi. Yozgat'ta bulunan fabrikayı çalışır hale getirdiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, ancak fabrikadaki teknolojinin çok eski olması, üretime devam etmek için ciddi yatırım gerekmesi nedeniyle bira üretiminden çekildiklerini kaydetti. Çok ciddi yatırımlar yaparak markayı gençleştirmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirten Yorgancıoğlu, 'Markaya bir katkı sağlayamadık, pazar payını büyütemedik. Hiçbir zaman yüzde 1'lik pazar payını yakalayamadık. Bütün bunları bir araya koyduğumuz zaman bu sektörden çıkmaya karar verdik' dedi. Mey İçki Hukuk Danışmanı Ercüment Erdem de Tekel birasının Efes tarafından satın alınmasının pazarda rekabeti önemli ölçüde etkilemeyeceğini, buna yönelik Rekabet Kurumu'nun benzer kararları bulunduğunu söyledi.

Pazar payı üç yıl yüzde 1'le sınırlı
EFES Bira Grubu'nun rekabet mevzuatı konusundaki danışmanı Metin Kanmaz, Tekel bira markasının güçlü olduğu, devir işleminin Efes'in pazar payını artıracağı ve potansiyel rekabeti azaltacağı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Haksız rekabetçi endişelerin giderilmesi için Tekel birasının pazar payının 3 yıl boyunca yüzde 1 ile sınırlandırılması konusunda tahhahütlerinin olduğunu anlatan Kanmaz, amaçlarının pazar payını ve güçlerini artırmak değil, bu markayı yaşatmak olduğunu belirtti.
Akşam


Geri Dön