09 / 05 / 2024

TEKEL taşınmazlarının özelleştirilmesinde en yüksek teklif İzmir OGG'den

TEKEL taşınmazlarının özelleştirilmesinde en yüksek teklif İzmir OGG'den

TEKEL'e ait İzmir Karşıyaka taşınmazının ihalesinde en yüksek teklifi, 36 milyon 800 bin lirayla İzmir Ortak Girişim Grubu (OGG) verdi



Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye ait  İzmir  Karşıyaka taşınmazının ihalesinde en yüksek teklifi, 36 milyon 800 bin lirayla İzmir Ortak Girişim Grubu (OGG) verdi. Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında İdare Binası Toplantı Salonu'nda yapılan ihaleye 6 firma katıldı. İhalede önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif, 28 milyon lira oldu.

3 elemeli yazılı turun ardından, sırasıyla Demlog Lojistik A.Ş, Tarabya Gayrimenkul Yatırım, İnşaat, Turizm, Sanayii ve Ticaret A.Ş ile Öztur Turizm İşletmeciliği ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş elendi. Yazılı elemeli turların ardından, komisyonca belirlenen 33 milyon 700 bin lira başlangıç tutarı ve 100 bin lira artırım aralığı ile sözlü turlara geçildi. Sözlü turlarda, Mehmet Yalçın ve Nail Özkardeş elenirken, en yüksek teklifi 36 milyon 800 bin lirayla İzmir OGG verdi. İhale, teknik olarak sonuçlandı.
AA

Geri Dön