11 / 05 / 2024

Tekfen Holding, KİPLAS İşverenler Sendikası ile görüşüyor!

Tekfen Holding, KİPLAS İşverenler Sendikası ile görüşüyor!

Tekfen Holding Anonim şžirketi, halen   KİPLAS İşverenler Sendikası ve Grev Uygulama Kararı alan Petrol-İş Sendikası arasındaki görüşmelere devam ediyor. Aynı zamanda firmanın tesislerinde faaliyetlerde sürüyor




Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Tekfen Holding'ten yapılan açıklama şu şekilde;

İlgi: 9 Haziran 2011 tarihli açıklamamız.

9 Haziran 2011 tarihli açıklamamızda, bağlı ortaklıklarımızdan Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.şž.'nin (şžirket) üyesi olduğu Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayi İşverenleri Sendikası (KİPLAS) ile Petrol-İş Sendikası arasında 1.1.2011-31.12.2012 dönemini ve şžirket'in Ceyhan/Adana ve Mersin Fabrikalarını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yasal süre içinde anlaşmaya varılamaması ve arabuluculuk sürecinde de anlaşma sağlanamaması sebebiyle Petrol-İş Sendikası'nca 08.06.2011 tarihinde grev kararı alınarak KİPLAS İşverenler Sendikası'na tebliğ edildiği bilgisi verilmişti.

KİPLAS İşveren Sendikası'na 13.06.2011 tarihinde ulaşan yazıya göre, Petrol-İş Sendikası, belirtilen işyerleri için, 06.07.2011 tarihinde başlatılmak üzere 'Grev Uygulama Kararı' almış bulunmaktadır.

Halen KİPLAS İşverenler Sendikası ve Petrol-İş Sendikası arasındaki görüşmelere devam edilmekte olup, şžirket'in tesislerinde faaliyetler devam etmektedir.

 

 

 


Geri Dön