03 / 05 / 2024

Tekirdağ Cezaevi'ni Varyap inşa edecek

Tekirdağ Cezaevi'ni Varyap inşa edecek

Haftabaşında temeli atılan Danıştay Başkanlığı'nın inşaatını yapan Varyap Varlıbaşlar Holding, Tekirdağ 1 ve 2 Nolu cezaevlerini de inşa edecek



Kasım ayında yapılan sözleşmeyle birlikte işe başlayan şirket, 42 milyon TL artı KDV ihale bedeli olan cezaevlerini 900 günde tamamlayacak.
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaşlar, Danıştay Başkanlığı'nı taahhüt edilen 800 günlük süreden erken tamamlayacaklarını, bilgi birikimi ve deneyimleri sayesinde Tekirdağ cezaevlerini de erken tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Varlıbaşlar "Bizim zorlu ve prestijli işlerin altından rahat kalkabildiğimiz görülüyor. Bu da yeni işler için bizim seçilmemizde etkin rol oynuyor" dedi. Şirket 2005 yılında da Sincan Cezaevlerinin 1 ve 2 nolu binalarını yapmış, ardından Konya ve İstanbul'da adliye sarayları inşaatı yapmıştı. Konya'daki inşaat tamamlandı, İstanbul Çağlayan'daki Avrupa'nın en büyük adalet sarayında ise inşaat devam ediyor. Böylece Tekirdağ Cezaevi, Varyap tarafından gerçekleştirilen beşinci Adalet binası olacak.
İlk kalite belgeli Adalet Sarayı
Konya'da 35 milyon TL ihale bedeli olan Adalet Sarayı 2007 tarihinde taahhüt edilenden 9 ay önce tamamlandı. Türkiye'nin 'prestij adliyelerinden biri' olarak gösterilen Konya Adalet Sarayı, Türkiye'nin ilk 'TSE-ISO-EN 9000' kalite belgeli adliyesi ve özel görüntülü konferans sistemi sayesinde ülkenin herhangi bir adliyesiyle canlı bağlantıya geçilebiliyor. Çağlayan'da devam eden Avrupa'nın en büyük adalet sarayı kapsamında ise, İstanbul, Şişli, Fatih, Beyoğlu ve Eyüp Adliyeleri yer alacak. Genel toplamı yaklaşık 330 bin metrekareyi bulacak. Varyap ayrıca halen Seyrantepe Stadı işini de yapıyor. *
Varyap 64.8 milyon TL artı KDV ihale bedeli olan Danıştay Binası'nın temelini hafta başında atmıştı. Avrupa Adalet Sarayı'nda ise inşaat tam hızla ilerliyor, teslimat 2010 yılı sonunda gerçekleşecek.
Selma ŞENOL/Bugün

Geri Dön