29 / 04 / 2024

Tekirdağ Muratlı'da içme suyu sorunu çözülüyor!

Tekirdağ Muratlı'da içme suyu sorunu çözülüyor!

Tekirdağ ’ın Muratlı İlçesi ’ne Bağlı Arzulu Köyü’nün içme sularında normalin üstünde çıkan arsenik oranı ile ilgili sorun TESKİ tarafından yapılan çalışma ile ortadan kaldırılıyor.




Arzulu Mahallesi’nde gerçekleştirilen toplantıda mahalle sakinleri ile bir araya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, içme sularındaki arsenik oranının yüksek çıkması ile ilgili hemen harekete geçtiklerini, yapılacak çalışma ile sorunu tamamen ortadan kaldıracaklarını söyledi.


Yapılacak çalışma ile ilgili teknik detayları mahalle sakinleri ile paylaşan TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, “Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan içme suyu tahlillerinde 5 mahallemizde arsenik oranı normalin üzerinde çıkmıştı. Yaptığımız çalışmalarla 4 mahallemizde bu sorunu çözdük. Şimdi Arzulu Mahallemizdeyiz. Burada mevcut içme suyu hattını iptal ederek İnanlı’dan 4 km’lik yeni hat döşüyoruz. İki günlük çalışmanın ardından hattımız tamamlanacak ve Arzulu Köyü sakinlerimiz de artık rahatlıkla sularını içebilecekler” dedi. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ve Arzulu Mahallesi Muhtarı Veli Baştürk’ün de katıldığı törende içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmaları başlatıldı. Şebeke hattındaki çalışmaları yakından takip eden Başkan Albayrak’da, 2 gün içinde çalışmaların tamamlanacağını ve Arzulu’nun içme suyu sorununun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.   

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön