22 / 11 / 2024
fuzul

Tekirdağ'da arsa fiyatları neden arttı?

Tekirdağ'da arsa fiyatları neden arttı?

İstanbul'da uygun yer ve fiyata arsa bulmakta güçlük çeken yatırımcıların tercihi olan ve 'Küçük İstanbul' olarak tabir edilen Tekirdağ'da arsa fiyatları aşırı değerlenerek geçtiğimiz 5 yılda yaklaşık 10 kat arttı.




KENT merkezinden daha fazla nüfusa sahip olan Tekirdağ'ın Çorlu ve Çerkezköy ilçeleri, havalimanı olması, TEM otoyolunun geçmesi ve İstanbul'a yakınlığı gibi nedenlerle yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi. Tekirdağ'a artan ilgi nedeniyle arsa fiyatlarında yaşanan artış, konut alımlarını da etkiledi. Arsa sahipleri, daha önceki yıllarda yüzde 20 karşılığında yerlerini müteahhitlere verirken bu oran yüzde 50'ye yükseldi. 


Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı İlhan Kurt, Trakya Bölgesi'nin bütün yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti. 


İstanbul'a çok yakın olması, verimli arazileri, havalimanı olması, TEM otoyolunun bağlantılarının bulunması, Avrupa yolları ve Tekirdağ'daki liman nedeniyle bölgenin yatırımcıyı çektiğini anlatan Kurt, arsaların tükenmesiyle İstanbul'un artık yaşanmaz hale geldiğini söyledi. 


İstanbul'da yer kalmadı İnsanların çareyi yakın bölgelerde aramaya başladıklarını dile getiren Kurt, İstanbul'da uygun yer ve fiyata arsa bulmakta güçlük çeken yatırımcıların Trakya'yı tercih ettiğini ifade etti. İstanbul'un Çatalca ilçesi ve çevresinin imara açılmasının yıllardır beklendiğini ancak bunun ger çekleşmediğini aktaran Kurt, insanların da bu durum karşısında Trakya'dan arsa almaya başladıklarını söyledi. 


Trakya bölgesinde Tekirdağ'ın Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçeleriyle Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinin çok daha cazip hale geldiğine işaret eden Kurt, şöyle devam etti: "Altyapı eksikliğimiz var. Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla planları, programları hepsini büyükşehrin hazırlaması gerekiyordu. Bu konuda biraz geç kaldı. Bölgemizde yeni arsalar üretilmedi. Bu sefer, bu durum fiyatlara yansıdı. Fiyatlar, bölgesel olarak ve kişisel olarak değişikliklere uğradı. İnsanlar, öyle fiyatlar telaffuz ediyorlar ki 'Bu fiyatlarda buranın satılması imkansız' diye bakıyoruz ama sonradan oranın satıldığını görüyoruz. 5 sene geriye döndüğümüz zaman, 50 lira olan bir arsanın bugün metresinin 500 lira olduğunu görüyoruz. Artık yüzde 20-25 ile en iyi yerlerde kat karşılığı arsa veren kişiler, yüzde 50 karşılığında arsalar vermeye başladılar. Bu da ha/iyle fiyatlara yansıyor ve rakamlar aldı başını gitti."


Yeni Yüzyıl


Geri Dön