01 / 05 / 2024

Teknik Yapı, Kuveytli yatırımcılarla milyar dolarlık proje için el sıkıştı!

Teknik Yapı, Kuveytli yatırımcılarla milyar dolarlık proje için el sıkıştı!

Kuveytli yatırımcılar, yaklaşık bir milyar dolarlık projeyi Teknik Yapı ile birlikte hayata geçirmek için Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ile görüştü...



Kuveytli yatırım fonu, Evora İstanbul'a benzer bir projeyi Türkiye'de geliştirmek için Teknik Yapıya teklifte bulundu. 


KUVEYT' te düzenlenen Gayrimenkul Fuarı'nın öncesinde Teknik Yapı'nın İstanbul'daki holding binasına gelerek görüşmelerde bulunan Kuveytli yatırımcılar, yaklaşık bir milyar dolarlık projeyi Teknik Yapı ile birlikte hayata geçirmek için Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ile görüştü. Umut Durbakayım, hayata geçirilmek istenen projenin Tuzla'daki Evora İstanbul gibi her çözümü kendi içinde sunan bir proje için görüşme yapıldığını söyledi. 


Proje için ulaşımı kolay ve denize yakın bir bölgeyi tercih ettiklerini aktaran Durbakayım, "Fon yetkilileri yaklaşık 5 bin konutluk Evora İstanbul gibi çok büyük bir projenin 30 ayda tamamlanması ve yaşama hazır hale gelmesinden etkilendiler. 

Görüşmemizde bu projenin aynısını bizimle birlikte yapabilir misiniz dediler." diye konuştu. Durbakayım, Kuveytlilerin projenin hem Batılı yaşam tarzına hem de Doğu kültürüne hitap edecek özelliklere sahip olmasından etkilendiğini vurgulayarak, "Projeyi biz hazırlayacağız. 


Başta Körfez ülkeleri olmak üzere Doğu kültürüne uygun daire tipleri ve sosyal donatıları kendileri belirtecek." ifadelerini kullandı. Uluslararası piyasalarda sıcak paranın giderek büyük risk taşımasını gerekçe gösteren Kuveytli yatırım fonunun temsilcileri, özellikle gelişme gösteren ve uluslararası piyasalarda direkt yatırım konusunda cazip hale gelen Türkiye'yi tercih ettiklerini dile getirdiler. Türkiye'deki mütekabiliyet yasasına bağlı olarak gayrimenkul edinmenin kolaylığının da bu kararlarında etkili olduğunu belirten Fon yöneticileri, İstanbul'da büyük bir projeyi Teknik Yapı ile birlikte hayata geçirme isteklerini de açıkladılar. 



Ticari Hayat 



Geri Dön