04 / 05 / 2024

Teknoloji devine bir şok daha! 50 milyon dolarlık dava açıldı

Teknoloji devine bir şok daha! 50 milyon dolarlık dava açıldı

Apple'ın tespit edilen kusurlu MacBook klavyeleriyle ilgili tüketici iddialarını çözüme kavuşturan 50 milyon dolarlık toplu dava anlaşması onayladı.



Davila emrinde, "[T] daha iyi bir anlaşmaya varılmış olma olasılığı - veya anlaşma kapsamında sağlanan faydaların sınıf üyelerini 'bütün' kılmayacağı - onayı reddetmek için yetersiz gerekçelerdir," diye yazdı.

Diğer zorluklar, klavye arızaları yaşayan ancak onları tamir etmeyen MacBook sahiplerine herhangi bir tazminat verilmemesinin adil olmadığını savundu.

Davila, "Yaralandığı iddia edilenlerin tümü tazminat alamayacak olsa da, anlaşma uzlaşmasının önemli sayıda kişiye fayda sağladığını" söyledi.

Mahkemenin kararı, davacıların avukatlarının 15 milyon dolarlık yasal ücret talebini onayladı.

Girard Sharp ve Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith'teki iki baş davacının avukatı yaptıkları açıklamada "parayı müvekkillerimize ulaştırmayı sabırsızlıkla beklediklerini" söylediler.

iPhone: Apple'ın en tanınmış ürünlerinden biri olan iPhone, akıllı telefon pazarında önemli bir yer tutar. iPhone modelleri, gelişmiş özelliklere, yüksek kaliteli kamera sistemlerine, güçlü işlemcilere ve kullanıcı dostu bir işletim sistemi olan iOS'e sahiptir.

Mac: Apple'ın bilgisayar serisi olan Mac, masaüstü ve dizüstü bilgisayarları içerir. Mac bilgisayarlar, şık tasarımları, yüksek performansları ve özelleştirilmiş işletim sistemi olan macOS ile bilinir.

iPad: iPad, tablet bilgisayarları temsil eder. İnce tasarımı, yüksek çözünürlüklü ekranı ve iOS işletim sistemiyle birlikte kullanıcılar için mobil bir bilgisayar deneyimi sunar.

 Teknoloji devine bir şok daha! 50 milyon dolarlık dava açıldı

Apple Watch: Apple'ın giyilebilir teknoloji ürünü olan Apple Watch, akıllı saat pazarında popülerdir. Sağlık ve fitness takibi, bildirimlerin alınması, müzik çalma ve uygulama erişimi gibi işlevlere sahiptir.

AirPods: Apple'ın kablosuz kulaklıkları olan AirPods, kullanıcıların müzik dinlemesini, telefon görüşmelerini yapmasını ve sanal asistan Siri'yi kullanmasını sağlar.

iTunes ve App Store: iTunes, müzik, film ve diğer dijital içeriklerin satın alınabildiği bir platformdur. App Store ise iOS ve macOS için uygulama ve oyunların indirilebildiği bir mağazadır.

Merakla beklenen Redmi K60 Ultra'nın görüntüsü sızdı! 

WhatsApp'ın bu özelliğini bekleyenelere müjde! Beta testi başlıyor

Bu haber herkesi ilgilendiriyor! Vatandaşlık maaşı geliyor


Geri Dön