27 / 04 / 2024

Teknolojide vergisiz dönem! Teknolojik ürünlerde vergi kalkıyor! İşte tek tek yeni fiyatlar! Vergisiz iPhone ve Galaxy!

Teknolojide vergisiz dönem! Teknolojik ürünlerde vergi kalkıyor! İşte tek tek yeni fiyatlar! Vergisiz iPhone ve Galaxy!

Bugün yapılan açıklamaların ardından, seçim sonrasında tüm partiler ortak bir karara vardı: teknolojik ürünlerden alınan vergi kaldırılacak.



Mayıs ayında Türkiye'de yapılacak olan genel seçimler öncesi, çeşitli siyasi partiler ve ittifaklar birçok vaat sunmuştu. Ancak bugün itibariyle netleşen ilk ortak vaat, herhangi bir parti ya da ittifakın seçimleri kazanması halinde gerçekleştirilecek. Bu vaat, teknolojik ürünlerden alınan verginin gençler için bir kez kalkmasıdır.

 Teknolojide vergisiz dönem! Teknolojik ürünlerde vergi kalkıyor! İşte tek tek yeni fiyatlar! Vergisiz iPhone ve Galaxy!

TEKNOLOJİK ÜRÜNLERDEN VERGİ KALIYOR!

ShiftDeleteNet'tin haberine göre; aktif siyasette bulunmayan bazı partiler hariç, ittifaklar tarafından yapılan açıklama ve paylaşımlara göre, eğitim hayatı devam eden gençlere özel bir vaat sunuluyor. Bu vaate göre, önümüzdeki Mayıs ayındaki seçimlerden sonra teknolojik ürünlerden alınan vergi kaldırılacak.

Elbette kişi ve kurumlar tarafından yapılan açıklamaların tam olarak aynı olması mümkün değil. Bazıları ÖTV'nin kalıcı olarak kaldırılmasından bahsederken, bazıları ise öğrencilerin bir kez için tüm vergilerden muaf tutulacağından bahsediyor.

Ancak temel prensip, yükseköğretim dahil öğrenciliği devam eden Türk vatandaşlarının telefon ve bilgisayar alırken bir kez için vergi ödemeyeceği yönündedir. Bazı siyasi partilerin ise bu vaadi gençlere yönelik sorgulama yapmadan 26 yaş sınırıyla kısıtladığını belirtmek gerekir.

ShiftDeleteNet'ten Mert Can Aka'nın haberine göre; vergisiz teknolojik cihazların fiyatlarını okuyucularımızla paylaşıyoruz. Bu kapsamda, telefon ve bilgisayar gibi popüler teknolojik ürünlerin mevcut fiyatlarını ve vergi muafiyeti uygulandıktan sonra ne kadar daha ucuza alınabileceğini net bir şekilde gösteriyoruz. Elbette satışta bulunan tüm cihazları paylaşamayacağımız için bazı tahminlerde bulunarak okuyucularımızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.

Laptop, notebook veya diğer adıyla dizüstü bilgisayarlar, mevcut durumda yüzde 18 oranında KDV'ye tabi tutuluyor. Bu nedenle, 10 bin TL'lik bir cihazın vergi muafiyetiyle birlikte fiyatı 8 bin 200 TL'ye, 40 bin TL'lik bir cihazın fiyatı ise 32 bin 800 TL'ye düşebilir. Ancak, telefonlarda durum farklılık gösteriyor. 

İşte tek tek fiyatlar...


Geri Dön