07 / 05 / 2024

Teknopanel, Marmara Bölgesi'ndeki çalışmalarını arttırıyor!

Teknopanel, Marmara Bölgesi'ndeki çalışmalarını arttırıyor!

Türkiye'nin önde gelen sandviç panel üreticilerinden Teknopanel, yeni yatırım sonrası Marmara Bölgesi'ndeki çalışmalarını artırdı. Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, önümüzdeki süreçte de artan ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğini belirtti.



Şirket, Sakarya 2. OSB'de 35 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen yeni üretim tesisinin geçen yıl devreye alınmasının ardından kasım ayında üretime aldığı yeni ekspande polistiren (EPS) hattı ile üretim kapasitesini büyüterek pazardaki yerini daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Geçen yıl ise Sakarya yatırımım tamamlayarak yıllık 6.5 milyon metrekare olan sandviç panel üretim kapasitelerini 10 milyon metrekareye çıkardıklarım dile getiren Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, yatırımların önümüzdeki süreçte de artan ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğine dikkat çekti. Kahveci, her iki ürün grubunda da pazarda liderliği hedeflediklerinin altını çizdi. 


Teknopanel, Teknopor ve Teknosistem, markalarıyla yurt içi ve dışında hizmet verdiklerini, sandviç panel ve EPS ısı yalıtım malzemesi üretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Orhan Kahveci, kuruldukları yıl olan 2005'tenbu yana yatırımlarının aralıksız devam ettiğini söyledi. Yatırım kararım 2005 yılında aldıklarını ve 2006'da Mersin'de 34 bin metrekare alanda ilk olarak EPS tesisini kurduklarını belirten Kahveci, "Aynı yılın sonunda sandviç panel üretimimiz başladı. 2007'de ise ihracata başladık" dedi. Geçen yıl ise Sakarya yatırımım tamamlayarak yıllık 6.5 milyon metrekare olan sandviç panel üretim kapasitelerini 10 milyon metrekareye çıkardıklarım dile getiren Kahveci, 200 bin olan EPS üretim kapasitelerini ise 850 bin metreküpe taşıdıklarım açıkladı. Yatırımların önümüzdeki süreçte de artan ihtiyaçlar doğrultusunda devam edeceğine dikkat çeken Kahveci, hedeflerinin her iki ürün grubunda da liderlik olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin 2014 yılını ulusal ve küresel boyuttaki ekonomik ve politik gelişmeler sebebiyle iyimser bir tabloda geçirmediğini belirten Orhan Kahveci, Teknopanel'in bu olumsuzluktan etkilenmediğini dile getirdi. 

Kapasite bazmda ülkenin en büyük sandviç panel tesislerine sahip olduklarına dikkat çeken Orhan Kahveci, çalışmalarım 2015 yılında üretim bazmda da ilk sıraya yerleşme hedefiyle sürdürdüklerini bildirdi. Bu hedeflerine ulaşabilmek adına üretim kapasitelerini artırdıklarına dikkat çeken Kahveci, geçen yıl panel üretimlerim bir önceki yıla göre yüzde 20 artırdıklarım belirterek, Sakarya'daki yeni yatırımlarında 110 kişiye sağladıkları istihdamla personel sayılarının da 280'e ulaştığını açıkladı. Öncelikli hedeflerinin ürün kalitesini ve marka güvenirliğini devam ettirmek olduğunu vurgulayan Kahveci, 2013 verilerine göre İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında 2014'te 460'ıncı sırada yer aldıklarım bildirdi. Yapacakları yeni yatırımlarla öncelikli hedeflerinin ilk 500 içindeki yerlerini korumak olduğunu kaydeden Orhan Kahveci, ardından da üst sıralara doğru ilerlemek istediklerini söyledi. 


"Yol haritasını yeni dernek belirleyecek" 

Üretimlerinin yüzde 30'unu, 20 ülkeye ihraç ettiklerini ifade eden Orhan Kahveci, yeni pazar arayışları ile ihracatlarının toplam iş hacimleri içindeki oranını yüzde 40'lara taşımayı hedeflediklerini anlattı. Türk inşaat sektörünün önemli alt başlıklarından biri olan yalıtım sektöründe, bu yıla kadar örgütlü olarak temsil edilmeyen yalıtımlı panel üreticilerinin bir araya gelerek PANELDER'i faaliyete geçirdiklerine de değinen Orhan Kahveci "Mayıs 2014'te resmi kuruluşunu tamamlayan ve ülkemizde üretilen sandviç panellerin dünya standartlarında üretim ve uygulanmasını kendisine misyon edinen dernekle, sektörümüzün sorunlarının değerlendirileceği ve yol haritalarının çizileceğine inanıyorum" dedi. 


Dünya Bölge


Geri Dön