18 / 05 / 2024

Teknopark Türkiye'de ARGE binaların temeli atıldı!

Teknopark Türkiye'de ARGE binaların temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 10 yıl önce sadece 2 tane teknoparkı olan Türkiyenin, bugün 40dan fazla teknoparkı bulunan bir ülke haline geldiğini kaydetti...



Kurtköyde Teknopark İstanbulun ARGE binalarının temel atma töreninde konuşan Ergün, Yakında bilgi ve iletişim teknolojileriyle büyük bir teknoloji bölgesini Muallim Köyde (Gebze) hayata geçireceğiz. Böylece 2023ün Türkiyesi her açıdan ilerlemiş, milli gelirini 2 trilyon dolara, ihracatını 500 milyar dolara çıkarmış bir Türkiye olacak dedi.

30 bin istihdam planı
İTO Başkan Vekili Şekib Avdagiç de kamu, özel sektör ve akademik dünyanın oluşturduğu sacayağının Teknopark İstanbulu başarıya götürecek kilit konuyu oluşturduğunu söyledi.

Teknopark İstanbul AŞ, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile İTO ortaklığında kuruldu. İnşa edilecek 52 bin metrekarelik 5 bloktan oluşan ARGE binalarının 2012nin son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. İlk aşamada yaklaşık 100 firmaya yer verebilecek kapasiteye sahip bloklar için, 450ye yakın başvuru oldu. Teknopark İstanbulda 12-15 yılda toplam 2 milyar doların üzerinde yatırım, 30 bin yüksek nitelikli personel istihdamı, bine yakın ileri teknoloji şirketi ve yıllık 6-7 milyon dolarlık toplam iş hacmi öngörülüyor.
Milliyet


Geri Dön