02 / 05 / 2024

Teknosa yüzde 36 büyüdü!

Teknosa yüzde 36 büyüdü!

Teknosa’nın yeni Genel Müdürü Necil Oyman, 9 ayda şirketin cirosunu 2.1 milyar TL’ye çıkardıklarını söyledi. Oyman, “Satın alma fırsatlarının da peşinden koşuyoruz” dedi...




TEKNOSA Genel Müdürü Necil Oyman, teknoloji perakende sektörünün 2013 yılının ilk 9 ayında yüzde 20 büyüdüğünü, Teknosa’nın ise aynı dönemde yüzde 36’lık büyüme yakaladığını söyledi. Oyman, “İlk 9 ayda ciromuz 2 milyar 141 milyon lira, konsolide net kârımız ise yüzde 35 artarak 45 milyon lira oldu. 2013 yılı sonu itibarıyla ciromuzun 3 milyar lirayı bulmasını bekliyoruz” dedi. 


3 BÜYÜKTEN BİRİ OLACAK


Teknosa’nın, 2023 yılına kadar Avrupa’nın ilk 3 büyük perakendecisinden biri olma hedefi doğrultusunda büyümeye ve yatırımlarına devam edeceğini belirten Oyman, “Darty’den vaz mı geçtiniz?” sorusuna ise, “Hiçbir satın alma fırsatından vazgeçmedik. Burada bizim için önemli olan satınalmanın yaratacağı değer olacak. Her türlü fırsatın peşinden koşuyoruz. Ama hiçbir şirketi de almış olmak için almayacağız” ifadelerini kullandı.    


65 MİLYON LİRA YATIRIM


77 şehirde 298 mağazayla faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Oyman, “Türkiye’de sadece dört ilde Teknosa mağazası yok; Ardahan, Bingöl, Hakkari ve Şırnak. Bu dört ilimizde de şu anda çalışma yapıyoruz. Uygun yeri bulduğumuz zaman bir ay içinde mağazamız hazır olur. 2014 yılında her ilde Teknosa tüketicilerimiz ile buluşur. Yıl sonu toplam yatırım tutarımız 65 milyon lirayı bulacak” diye konuştu.  


TEKNOSA MELEKLERİ YÖNETİMDE


BU yıl çalışanlarının tamamını kadınların oluşturduğu mağazalar açmaya başladıklarını belirten Oyman, “Bu mağazalardaki ekiplerimize ‘Teknosa’nın Melekleri’ dedik. 5 mağazada yönetimdeler” dedi. 


1 SAATTE TÜKENDİ


1 Kasım’da Türkiye’de satışa sunulan iPhone 5s’in piyasada yarattığı rüzgara da değinen Oyman, “Apple’dan aldığımız telefonlar 1 saatte tükendi” dedi. Oyman, “Ayda 1 milyon ürün satılıyor, Apple bunlardan sadece biri” diye konuştu. 


Akşam


Geri Dön