06 / 05 / 2024

Tekstil sektörü ilanla çalışacak personel arıyor! Talebin yarısı kadar başvuru oldu

Tekstil sektörü ilanla çalışacak personel arıyor! Talebin yarısı kadar başvuru oldu

Son dönemde yeniden toparlanma sürecine giren tekstil sektörü fabrikalarda çalışacak personel bulmakta sıkıntı yaşıyor. İşyerleri ilanla personel aramaya çıktı. Açılan iş ilanlarına talebin yarısı kadar başvuru olduğu öğrenildi.



BÜYÜK SİPARİŞLER NEDENİYLE KAPASİTE ARTIRIMINA GİDİLİYOR

Edirne'de de yurt dışına ihraç yapan tekstil fabrikası bulunan firmanın yönetim kurulu başkanı Kemal Şahin de Trakya'nın Avrupa pazarına yakın olmasının avantajını kullandığını söyledi.

Bölgeye farklı sektörlerde yatırımlar geldiğini belirten Şahin, en önemli sektörün ise tekstil olduğuna dikkati çekti.

Şahin, Avrupa başta olmak üzere artan talebe cevap verebilmek için kapasite artışına gittiklerini bunun için de yeni işçi alımları yaptıklarını vurguladı.

Türkiye'nin artan ihracatından tekstil sektörünün de payını aldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Tekstil sektörü olarak büyük siparişler almaya başladık. Müşterilerimiz pandemiden sonra gaza bastılar. Kapasitemizin üzerinde siparişler geliyor onun için biz Edirne ve Çorlu fabrikalarımızda kapasite artırımına gidiyoruz, bundan dolayı yeni işçi alıyoruz.

Bu süreç tabii yavaş yavaş ilerliyor. Umarım çalışmayan ve eğitilmemiş insanları bir şekilde eğiterek sanayide istihdama katabiliriz. Bu sayede hem bölgenin ekonomik gelirini artırırız hem de ihracatımız artar."

EDİRNE'DEKİ FABRİKA DA PERSONEL ALIM İLANI VERDİ

Edirne'de faaliyet gösteren İpekyol firması da işçi aramak için radyoya ve yerel gazetelere reklam verdi, billboard ilanlar astı.

Fabrikanın direktörü İlker Ayverdi de 2006'dan bu yana Edirne'de faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Ayverdi, "dünyanın en iyi mimari ödülüne sahip olan fabrika", "Türkiye'nin en beğenilen markası" ve "Türkiye'nin en mutlu iş yeri" seçildiklerini anlattı.

Fabrikada 500 kişinin çalıştığını belirten Ayverdi, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bin kişi olabilecek gücümüz var. Bizimle beraber çalışmak isteyen, ailemize katılmak isteyen herkese kapımız açık. İşe alımlarımızı duyurmak için birçok platform kullanıyoruz. Radyo, yerel medya, billboardlara ilanlar veriyoruz, İŞKUR ile sıkı çalışma içerisindeyiz.

Başvuru sayısı Edirne genelinde çok fazla değil, bir tık daha fazla olursa daha memnun oluruz. İşe alım ilanlarını bir ay önce başlattık, 100 kişi istihdam etmek istiyoruz. 50 başvuru oldu henüz iş için, bunu çok daha hızlı gerçekleştirebiliriz. Bu konuda kısıntımız, sınırımız yok, herkese kapımız açık."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön