26 / 05 / 2024

Telefonları şarj ederken bunu yapmayın! İşte yapılan 5 hata

Telefonları şarj ederken bunu yapmayın! İşte yapılan 5 hata

Akıllı telefonun özelliklerinden yararlanmaya devam etmek istiyorsak, şarj etmek en popüler yöntemlerden biridir. Değilse, cihaz gücü bittiğinde kapanacak ve tekrar açılamaz.  Bu nedenle şarj cihazını periyodik olarak güç kaynağına bağlamanız gerekir. Ancak, yapmanız gereken birkaç önemli husus vard



HER ZAMAN ŞARJI BİTMESİNE İZİN VERMEYİN

Bunu yapılandırmak mümkün olsa da, bazı kişiler genellikle %20'ye ulaştığında görüntülenen pil tasarrufu seçeneği konusunda kendilerini uyaran bir bildirim aldıklarında 
akıllı telefonlarını şarj etmeyi tercih ediyor. Bu koşullarda, uyarı sesi gelir gelmez telefona dikkat etmek ve fişi prize takmak önemlidir.

Uzmanlara göre, uygun yük yüzdesi %20 ile %80 arasında değişmektedir. Aslında, birçok akıllı telefon bu son sayıya ulaştıkça gecikmeye başlar. Her zaman minimum enerji 
seviyesine ulaşmadan önce şarj etmeye başlamazsa veya alternatif olarak %100'e ulaşana kadar her zaman tamamen şarj olursa, cihazın özerkliği azalır.

ŞARJ CİHAZINI HEMEN PRİZDEN ÇIKARIN

Modern akıllı telefonlar, pil %100'e ulaştığında şarjı durdurma özelliğine sahiptir. Ancak bu, şarj cihazının çalışmayı durdurduğu anlamına gelmez; aksine,
 pilin azalmasına izin verirsek, kapasitesini geri kazanmak için tekrar çalışmaya başlar. Ayrıca, şarj olurken akıllı telefonu kullanmamanızı da tavsiye ederiz.

Bunun nedeni, akıllı telefonun pili şarj etmek için iki kat daha fazla çalışmaması ve aynı zamanda azalmasıdır. Ayrıca tüm bunlar hücrelere zarar verebilir  ve sonuç olarak cihazın hem kullanım süresi hem de kullanım ömrü etkilenir.

Telefonları şarj ederken bunu yapmayın! İşte yapılan 5 hata

ISI PİL ÖMRÜNE ZARAR VERİR

Sıcaklık, yukarıda belirtilen faktörlere ek olarak dayanıklılık ve pil ömrünün iyileştirilmesinde önemli bir role sahiptir. Aslında, pillerin uzun vadeli  sağlığı için muhtemelen en büyük tehdittir . Yüksek sıcaklıklar pili zorlar ve orta sıcaklıklarda saklandığında olduğundan çok daha hızlı kapasite kaybetmesine neden olur.

ŞARJ OLURKEN AKILLI TELEFONU KULLANMAYI BIRAKIN

Şarj olurken oyun oynamak veya video izlemek, şarj döngülerinin bozulmasına neden olduğundan çok zararlıdır. Akıllı telefonun pilinin ısınmasına neden olur ve ona neredeyse hiç zarar veremez.

AKILLI TELEFONUNUZUN PİL ÖMRÜNÜ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK İÇİN 5 İPUCU

Tam bir döngü (%0-100) ve gece boyunca şarj etmekten kaçının. Bunun yerine akıllı telefonunuzu kısmi şarjlarla daha sık şarj edin. Şarjı %80-90'da bitirmek, pil için %100'e kadar şarj etmekten daha sağlıklıdır.
Akıllı telefonunuz soğuduğunda hızlı şarj teknolojisini dikkatli kullanın.Isı, pillerin bir numaralı katilidir. Telefonunuzu sıcak noktalardan uzak tutun ve şarj olurken üzerini kapatmayın.
Isıyı ve mini döngüleri en aza indirmek için şarj olurken yoğun oyunlar oynamaktan, film izlemekten veya diğer yoğun iş yüklerini yapmaktan kaçının.


Geri Dön