02 / 05 / 2024

Tellioğlu: Müteahhitler arasındaki çürük elmalar eğitimle ayrılacak!

Tellioğlu: Müteahhitler arasındaki çürük elmalar eğitimle ayrılacak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Üniversitelerde müteahhitlik eğitimi verilmesi için harekete geçtiklerini ve bşarılı olanların sertifika alacaklarını belirtti. Müteahhitlik okulu ilk önce Ankara'da başlayacak..



Önceki yıllarda meydana gelen depremlerde büyük kayıplar veren Türkiye, kentsel dönüşüm ve daha bilinçli yapılaşmayla bir kez daha yara almamak için var gücüyle çalışıyor. Her sektör gibi inşaat sektörünün de sorunları yok değil. Sektörde Çin'in ardından 2'nci sırada yer alan Türkiye zirveyi zorlarken müteahhitler arasında yer alan "çürük elmaların" eğitimle ayrılması hedefleniyor. 


"SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ" 


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, başarı için sorunların çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Türk inşaat sektörünün "standartsız" olarak geliştiğini vurgulayan Tellioğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizde 300 bine yakın müteahhit var. Ancak müteahhitler arasında büyük farklar bulunuyor. Türkiye, çok disiplinsiz çalışıyor." 



"YÜZDE 30'U "KİRLİ" 


Tellioğlu, sektördeki en büyük sorunun müteahhitler arasındaki 'çürük elma'lar olduğunu belirterek, "Biz çok daha başarılı işler yaparız ama Türk müteahhitlerinin yüzde 30'u sektörün kirli yüzü. Bunları ayırt etmemiz lazım. Müteahhitler arasındaki çürük elmalar da eğitimle ayrılacak" dedi. Üniversitelerde müteahhitlik eğitimi verilmesi için harekete geçtiklerini açıklayan Tellioğlu, böylece "eğitimli müteahhitler" yetiştirileceğini kaydetti.





Ders verilecek 


TELLİOĞLU, Türkiye'de müteahhitlik sisteminin dikkat etmesi gereken başlıkları bir araya getirerek bir müfredat hazırlanacağını belirterek, "Hazırlanan bu müfredatı bir ders kitabına dönüştüreceğiz ve üniversitelerle protokol imzalayacağız. Anlaştığımız üniversiteler müteahhitlere ders verecek. Başarılı olanlar sertifika alacak. 2-3 üniversite bizimle temasa geçti" dedi. 



Ankara'da olacak 


MÜTEAHHİTLERE verilecek dersler arasında iş güvenliği, vergi hukuku gibi konuların olacağını anlatan Tellioğlu, şunları söyledi: "Müteahhitlik okulunu ilk önce Ankara'da başlatmayı planlıyoruz. Başarılı olursak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da desteğini esirgemezse bunu mecburiyete dönüştürebiliriz. 0 zaman Bakanlık müteahhitlik sicili alırken başvuran kişilerden sertifika sorabilir.

 

Sabah Ankara


Geri Dön