17 / 05 / 2024

üniversitelere müteahhitlik bölümü geliyor

üniversitelere müteahhitlik bölümü geliyor

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Üniversitelerde müteahhitlik eğitimi verilmesi için harekete geçtiklerini ve bşarılı olanların sertifika alacaklarını belirtti. Müteahhitlik okulu ilk önce Ankara'da başlayacak..

Pera Gayrimenkul yatırımcı ilişkileri bölümü esaslarını yayınladı!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Pera Gayrimenkul SPK'nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin yatırımcı ilişkileri bölümü esaslarını yayınladı.

Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit'in 10,6 kilometrelik bölümü tamamlandı!

Rize'yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak, Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren Ovit Tüneli'nin 10 bin 600 metrelik bölümü tamamlandı.

Bomonti Elektrik yatırımcı ilişkileri bölümü kurdu!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bomonti Elektrik yatırımcı ilişkileri bölümü kurdu.

Çamlıca Camii'nde kadınlar ve engelliler için özel ibadet bölümü olacak!

Camide kadınlar çarşaf ve paravanların arkasında değil özel mahfillerde ibadet edecek. Bu bölümlere ise kadınlara özel şadırvandan direkt çıkılan asansörlerle ulaşacak. Projede ayrıca engellilere yönelik özel ibadet bölümü de yer alacak...

Çimsa Çimento yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı!

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çimsa Çimento Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 11'nci maddesinde öngörülen görevlere göre yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı.

Afyon Çimento yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı!

Afyon Çimento Sanayi T.A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Afyon Çimento Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 11'nci maddesinde öngörülen görevlere göre yatırımcı ilişkileri bölümünü yayınladı.

Trakya Cam yatırımcı ilişkileri bölümü sorumlularını yayınladı!

Trakya Cam Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Trakya Cam yatırımcı ilişkileri bölümü sorumlularının ismini ve iletişim bilgilerini yayınladı.

Kubilay Umul, Nurol GYO Yatırımcı İlişkileri Bölümü Komite Başkanı oldu!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatam Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kubilay Umul, Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yatırımcı İlişkileri Bölümü Komite Başkanı oldu!

Alican Sansar, Nurol GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatam Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alican Sansar, Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu.

Doğuş GYO yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini açıkladı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformunda yapılan açıklama şöyle, yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticisi olarak Hasan Hüsnü GÜZELÖZ, bölüm personeli olarak Nazlı YILMAZ görevlendirildi...

Kat mülkiyetinde bağımsız bölüm nedir?

Kat mülkiyetinde bağımsız bölüm, anagayrimenkul içerisinde yer alan bölümleri ifade ediyor. Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe anagayrimenkul; yalnız esas yapı kısmına anayapı deniyor. Peki, kat mülkiyetinde bağımsız bölüm nedir?

Ayen Enerji yatırımcı ilişkileri bölümü kurdu!

Ayen Enerji A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ayen Enerji, Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (Seri II-17.1) 11.Maddesi gereği yatırımcı ilişkileri bölümü kurdu.

Kütahya-Gediz-Uşak Karayolu'nun son kısım bölünmüş yol inşaatı başladı!

Kütahya-Çavdarhisar-Gediz-Uşak Karayolu’nun 79 kilometrelik son kısmının bölünmüş yol inşaatı törenle başlatıldı. Gediz İlçesine bağlı Abide Köyünde yol yapım çalışmaları için kurulan inşaat şantiyesinde tören düzenlendi.

üniversitelere müteahhitlik bölümü geliyor Haberi

üniversitelere müteahhitlik bölümü geliyor

Önceki yıllarda meydana gelen depremlerde büyük kayıplar veren Türkiye, kentsel dönüşüm ve daha bilinçli yapılaşmayla bir kez daha yara almamak için var gücüyle çalışıyor. Her sektör gibi inşaat sektörünün de sorunları yok değil. Sektörde Çin'in ardından 2'nci sırada yer alan Türkiye zirveyi zorlarken müteahhitler arasında yer alan "çürük elmaların" eğitimle ayrılması hedefleniyor. 


"SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ" 


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, başarı için sorunların çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Türk inşaat sektörünün "standartsız" olarak geliştiğini vurgulayan Tellioğlu, şöyle konuştu: "Ülkemizde 300 bine yakın müteahhit var. Ancak müteahhitler arasında büyük farklar bulunuyor. Türkiye, çok disiplinsiz çalışıyor." 



"YÜZDE 30'U "KİRLİ" 


Tellioğlu, sektördeki en büyük sorunun müteahhitler arasındaki 'çürük elma'lar olduğunu belirterek, "Biz çok daha başarılı işler yaparız ama Türk müteahhitlerinin yüzde 30'u sektörün kirli yüzü....