30 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Müteahhitler kaliteli beton tedariğinde sorun yaşıyor!

Tahir Tellioğlu: Müteahhitler kaliteli beton tedariğinde sorun yaşıyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. Bakanlığın yaptığı denetimlerde beton kalitesinde standartlara uymayan üretimler görüldü.




İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin kaliteli beton tedarik etmede sorun yaşadığını bildirdi. 


Tellioğlu, yazılı açıklamasında, Türkiye'de daha fazla kar elde etmek isteyen, "sözde beton üretim firmalarının" olduğunu ifade etti. Betonun kalitesinin, bina güvenliği açısından hayati önem taşıdığını belirten Tellioğlu, buna karşın kimi beton üreticilerinin müteahhitlere "C20-25" kalitesinde değil, daha düşük seviyede beton tedarik ettiğini öne sürdü.


Van depremi sonrası yapılan incelemelerde, yıkılan binaların beton ölçümlerinin "C14-15" seviyesinde çıktığını savunan Tellioğlu, şunları kaydetti:  


"Oysaki müteahhitlerin üretim firmalarından aldığı betonun değeri, irsaliyede belirtildiği üzere 'C20-25' olarak gözükmekteydi. Yani burada aldatılan müteahhit olmuştu. Ancak kamuoyu, müteahhidi 'çürük bina' yapmakla suçlamıştı. Yapı denetim firmaları da bu konunun üzerine gitmesine rağmen, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde beton kalitesinde standartlara uymayan üretimler görülmüştür. 


Konuya bu gerçekler ile bakıldığında müteahhitler, kaliteli beton tedarik etmede sorunlar yaşamaktadır. Müteahhitlerin, 'C-20-25' kalitesinde beton tedarik etmesi, hayati önem taşımaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce'nin de bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını destekliyoruz." 


Sektörün, işini hakkıyla yapan müteahhitler ile yapmayanların, kanun çerçevesinde birbirinden ayrılmaması gibi daha bir çok sorunu bulunduğunu da aktaran Tellioğlu, tüm bu sorunları ortadan kaldıracak kesin çözümün ise üzerinde çalışılan müteahhitlik hizmet kanununun bir an evvel TBMM gündemine alınıp, yasalaşmasından geçtiğini ifade etti. 



Günboyu


Geri Dön