28 / 04 / 2024

Telman İsmailov, mal varlıklarını satmaya başladı

Telman İsmailov, mal varlıklarını satmaya başladı

Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, Antalya Kundu'daki 1.5 milyar dolarlık dünyanın en lüks oteli Mardan Palace'ın 4.4 milyon lira tutarındaki elektrik borcunu ödeyemedi; otel jeneratörlerle aydınlatılmaya başladı  



Sadece açılışına 45 milyon dolar harcanan ve Sharon Stone, Paris Hilton, Mariah Carey, Monica Belluci gibi dünya yıldızlarının katılımıyla geçen yıl hizmete giren otelin borcunun ödenmemesi durumunda icra ile karşı karşıya kalacağı belirtilirken; bir süredir ekonomik sıkıntıda olduğu konuşulan Mardan Palace'ın sahibi İsmailov, mal varlıklarını satmaya başladı.

ADI DA DEÄžİşžECEK
Moskova merkezli AST Group Yönetim Kurulu Başkanı Telman İsmailov, Rusya'nın en lüks restoranlarından biri olan Prague'ı İtalyan moda devi Roberto Cavalli'ye sattı. Rus basınında da konuşulan satış ile Moskova'daki Arbat Caddesi üzerinde yer alan Prague Restauran'ı 450 milyon dolara vitrine koyan İsmailov'un Cavalli ile el sıkıştığı belirtiliyor. Yaklaşık 1.5 asırlık geçmişi olan Prague Restaurant'ı alan Cavalli'nin restorasyona başladığı kaydediliyor. Roberto Cavalli'nin Prague ismini değiştireceği ve Just Cavalli yapacağı iddia ediliyor. İsmailov'un bu satışı, mali durumunun bozulduğu söylentilerine yol açtı. İsmailov'un elde edeceği gelirle başta Mardan Palace olmak üzere borçlarını kapatacağı konuşuluyor. 19'uncu yüzyıl ortalarında kurulan Prague, mimarisiyle Londra'daki Harrods'a benziyor.

890 İşžçİYE 'ELEKTRİK' şžOKU!
Mardan Palace'ta elektrik kesintisinden sonra şimdi de zorunlu izin şoku yaşanıyor. Önceki gün Akdeniz Elektrik Dağıtım'a (AKEDAşž) 3 milyon 735 bin TL'lik borcunu ödeyemediği için elektrikleri kesilen otelde, kış sezonunda çalıştırılan 890 kişi zorunlu olarak yıllık izne çıkartılıyor. Zorunlu izni kabul etmeyen Mardan çalışanlarının, Finans Direktörü Özgür Yalçınkaya ile görüşmelerinin istendiği öğrenildi. çalışanların izne çıkarılmasının yönetim tarafından emredildiği de iddia edildi.

SOVYETLER BİRLİĞİ'NİN EN SEçKİN YAPISI
Rusya'nın en lüks restoranı olan 150 yıllık Prague Restaurant, 19'uncu yüzyıl ortalarına kadar faytoncuların uğrak yeriydi. Bu restoranın hikayesi ise oldukça ilginç: 1870 yılında Moskovalı Petr Semenoviç Tararikin adlı tüccar, yaptığı bilardo maçını kazanarak, mekanı alıyor. Ardından, romanlara dahi konu olan Prague'ı restore ettirerek hizmete açıyor. Maksim Gorki'den Kuprin'e kadar birçok ünlü ismin müdavimi olduğu restoran, Sovyet Dönemi'nin adeta simge yerlerinden birisi olarak anılıyor.
Takvim


Geri Dön