29 / 04 / 2024

Telman İsmailov'un 6 adamı tutuklandı

Telman İsmailov'un 6 adamı tutuklandı

Önceki gün Moskova'daki Çerkez Pazarı'nda 2 milyar dolarlık kaçak malına el konulan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un 6 adamı tutuklandı



Antalya'da 1.4 milyar dolar harcayarak gözleri kamaştıran Mardan Palace Oteli'ni açan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un önceki gün Moskova'daki Çerkez Pazarı'na yapılan baskının ardından son olarak yakın çevresindeki 6 adamı tutuklandı. Rus gazeteleri tutuklama emrininin Rusya Başbakanı Vladimir Putin tarafından verildiğini yazdı. Antalya'da Hollywood yıldızlarının katıldığı bir törenle otelinin açılışını yapan  Telman İsmailov, Rus basını tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Ekonomik kriz ortamında milyar dolarlık yatırımı Rusya'ya değil de Türkiye'ye yapması Rusları olduğu kadar Putin'i de ayağa kaldırdı. Bu gelişme üzerine Putin, dünyanın en zengin işadamları arasında yer alan İsmailov'un şirketi ATS'ye ait olan Moskova'daki Çerkez Pazarı'na kaçakcılık baskını yaptırdı. Baskında İsmailov'un piyasa değeri 2 milyar doları bulan 6 bin konteyner dolusu mala el konuldu.

Putin Sibirya'ya bile sürebilir
RUSYA İçişleri Bakanlığı, Başsavcılığı ve İç İstihbarat Servisi olan Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) en yüksek yetkililerinin bulunduğu hükümet toplantısında Putin'in 'Kaçakçılıkla mücadele başarısı hapse atılanlarla ölçülür. Moskova'daki pazarlardan birinde 2 milyar dolarlık kaçak mal var. Niye kimse ilgilenmiyor bununla' diye sorması İsmailov'un mallarına jet hızıyla el konmasına neden oldu. Rus gazeteleri ise Putin'in Mardan Palace Oteli'nin Türkiye'de açılmasına kızdığı için operasyon  düğmesine bastığını ve Putin'in gazabına uğrayan işadamlarının sonunun Sibirya hapishaneleri olduğunun altını çizdi.
Akşam


Geri Dön