03 / 05 / 2024

Telman İsmailov'un otel projesi elinden alındı!

Telman İsmailov'un otel projesi elinden alındı!

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için yapılacak 3 bin 600 yatak kapasiteli ve 540 milyon dolar bedelli otel projesinin, Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov'dan alındığını duyurdu



Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için yapılacak 3 bin 600 yatak kapasiteli ve 540 milyon dolar bedelli otel projesinin, Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov'dan alındığını duyurdu.

Bu iddia, Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant'ta bugün birinci sayfaya taşındı. Gazete, kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde, 2014 Soçi Kış Olimpiyatları için yapılacak 3 bin 600 yatak kapasiteli ve 540 milyon dolar bedelli otel projesinin, Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov'dan alındığını, Kremlin'e yakınlığı ile bilinen işadamı Viktor Vekselberg'in şirketi 'Renova'ya verildiğini duyurdu. Neden

Habere göre, çerkizovski Pazarı'nın kapatılmasından sonra finansa durumu bozulan İsmailov'un şirketi ATS, 540 milyon dolarlık proje için para bulmakta zorlandığı için inşaat hakkı Vekselberg'in şirketine verildi. Taraflar bu konuda henüz bir açıklama yapmadılar.

Viktor Vekselberg, Forbes'un araştırmasıa göre 6,4 milyar dolarlık servetin sahibi. Vekselberg TNK-BP'de yüzde 12.5, UC Rusal'da yüzde 6.9 pay sahibi. (Turkrus.com)


Geri Dön