28 / 04 / 2024

Tema İstanbul'un Dünya lansmanı 25'inci Mipim Fuarı'nda yapıldı!

Tema İstanbul'un Dünya lansmanı 25'inci Mipim Fuarı'nda yapıldı!

Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, Kantur-Akdaş Yönetim kurulu Başkanı Ali Kantur, MESA Yönetim kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ve Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya konuşma yaptı.



25. MIPIM Fuarı'nda Tema İstanbul da yer alıyor. Türkiye'nin ikinci kez Onur Ülke olarak yer aldığı Mipim Fuarı'nın ikinci gününde Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan,  Kantur-Akdaş Yönetim kurulu Başkanı Ali Kantur, MESA Yönetim kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ve Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya konuşma yaptı. 


Tema İstanbul un Dünya lansmanı 25 inci Mipim Fuarı nda yapıldı!


Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, Yabancı yatırımcıların Tema İstanbul'a ilgisinin oldukça yoğun olduğundan bahsetti. Arslan sözlerine şöyle devam etti; “2018 Avrupa Futbol Şampiyonası Rusya’nın Rostov kentinde düzenlenecek. Rostov Yatırım Ajansı CEO’su’ndan buradaki yatırımlarda işbirliği olanaklarını görüşme talebi aldık. Ayrıca, Yunanistan’dan Euro Bank bizimle görüşmek istedi. Ellerinde projeler var, işbirliği talepleri var. Polonya’dan da yeni arsalar geliştirmek isteyen gruplardan da görüşme talepleri aldık" dedi.


Tema İstanbul un Dünya lansmanı 25 inci Mipim Fuarı nda yapıldı!


Arslan ayrıca toplamda 1853konut sattıklarını, 12 günde 57 daire satışının gerçekleştiğini ve sadece dün 6 daire sattıklarını ifade etti. 


Tema İstanbul un Dünya lansmanı 25 inci Mipim Fuarı nda yapıldı!

 

Proje ortaklarından Kantur-Akdaş Yönetim kurulu Başklanı Ali Kantur ise Avrupa'daki projelerle Tema İstanbul'u kıyasladı. Kantur; Batı Avrupa’daki en büyük ilk 200 yatırımı inceledik. Bunlar arasında en büyük proje 600 bin metrekareyle Hollanda’daki ofis projesiydi. İkincisi ise Venedik'te 486 bin metrekareye sahipti. Tema İstanbul rakamlarla ele alındığında. 1.5 milyon metrekare arazi üzerinde geliştirildi. Sadece konutların büyüklüğü  835 bin metrekare. 


 

Proje ortaklarından MESA Yönetim kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu is yabancıya konut satışı için gelmediklerini sadece Türkiye'nin sektörel bazda hangi noktada olduğu dünyaya göstermek için geldik, dedi.


Tema İstanbul un Dünya lansmanı 25 inci Mipim Fuarı nda yapıldı!


Boysanoğlu sözlerine şöyle devam etti; Tema İstanbul Türkiye’de ilk master plana sahip proje, Mipim’de dünyanın en ön plana çıkmış projeleri sergileniyor. Tüm bu projeler master planlarıyla birlikte  fuarda yer alıyor. Tema İstanbul Avrupa’daki projelerle yarışacak düzeyde...

 

Erhan Boysanoğlu, KDV sorunlarıyla ilgili ise şöyle konuştu; Türkiye’de konut satışlarında geçerli olan KDV, arsa emlak değeri üzerinden hesaplanıyor. Bu değerlerin sağlıklı olmaması nedeniyle adaletsizlikler yaşanıyor. Her belediye farklı değer tespiti yapabiliyor. Bir sokağın sağında yüzde 1, solunda ise yüzde 18 KDV alındığını görüyoruz. Avrupa’da ise belirli standartlar üzerinden değer belirleniyor. Türkiye’de de adaletli KDV sistemi için yeni standartlara ihtiyaç var.


Tema İstanbul un Dünya lansmanı 25 inci Mipim Fuarı nda yapıldı! 


Tema İstanbul ortaklarından Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise daha genel bir değerlendirme yaparak; Ülke olarak iyi işler yapıyoruz. Ama bunları iyi bir şekilde tanıtamıyoruz. Pazarlama ve sunum konusunda eksikler var. Bu kısımda belediyelerin bakanlıkları bize destek olması gerekiyor. Şehir ve de ülke maketleriyle projeler daha iyi tanıtılmalı dedi.


Kübra Genç/Cannes


Geri Dön