Servotel Corporation, 25'inci yılında on otel markasını Türkiye'ye getirecek!
Dünyanın önde gelen otel ve gayrimenkul geliştirme danışmanlığı firmalarından olan ve son olarak Mandarin Oriental Grubu'nu Bodrum projesiyle Türkiye'ye getiren Servotel Corporation, 25'inci yılında on otel markasını Türkiye'ye getirecek.
Dünyanın önde gelen otel ve gayrimenkul geliştirme danışmanlığı firmalarından olan ve son olarak Mandarin Oriental Grubu’nu Bodrum projesiyle Türkiye’ye getiren Servotel Corporation, 25’inci yılında on otel markasını Türkiye’ye getirecek.
Servotel Corporation Kurucu Başkanı Ömer İsvan, Türkiye’ye girecek söz konusu markaların bazılarının Avrupa ve Akdeniz çanağındaki ilk işletmelerini Türkiye’de açacağını söyledi. Türkiye’nin turist çeken ülkeler arasında dünyada yedinci sırada olduğunu ifade eden Ömer İsvan, “Dünyanın en önemli markaları bu büyüyen potansiyelin artık sadece kitle turizmi ve ‘all inclusive’ profilinde kalmayacağının farkında… Bu nedenle Türkiye’ye girmek için fırsat kolluyorlar. Şu anda bizimle yakın temasta olup, proje analizlerimiz ve tavsiyelerimiz ile doğru yatırım ve yatırımcılar ile buluşturulmayı bekleyen en az 30 otel markası var” dedi.
Türkiye’nin sadece tarihi ve doğal güzellikleriyle değil, kültür, sanat, etkinlik, gastronomi, eğlence ve alışveriş arzındaki artış ile de ön plandaki çekim noktalarından biri olmaya devam edeceğini belirten İsvan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Jeopolitik ortamda 2011’den çok farklı bir menfi etken olmaması halinde önümüzdeki yıllarda turist adedi ve gelirlerinde dünya ortalamasının en az iki misli düzeyinde artış bekliyorum. Yeni otel markaları da turist girişini artırmada ve erişilecek düzeylerin kalıcılığında etkili olacak. Servotel son dönemde Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Doğu bölgelerinde, Mandarin Oriental, Sheraton, Hilton, W, Four Seasons, Intercontinental, Wyndham, Fairmont, Accor, Marriott, Raffles gibi uluslararası marka grupları ve Divan gibi Türk markaları ile bütünleşen projelerde danışmanlık hizmeti veriyor. Bu markalara her geçen gün bir yenisi daha eklenecek. Bu göstergeyi Türkiye’nin 1980’lerden sonra ağırlık verdiği kitle turizmine ek olarak farklı hedef kitlelere hizmet vermeye başlayacağının müjdecisi saymalıyız.”
Türkiye ile ilgilenen ve en üst segmenti hedefleyen lüks markaların ağırlıklı olarak İstanbul, Ege ve Akdeniz sahillerini tercih ettiğini ifade eden İsvan, beş yıldız ve alt segmentteki otel markalarının ise İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere, Malatya, Urfa, Antep, Antalya, Kayseri, Adana, Bursa, Mardin, Denizli, Trabzon, Eskişehir’in aralarında bulunduğu 13-14 kentle ağırlıklı olarak ilgilendiğini söyledi. Bu haritanın sadece oluşmakta olan talebe reaksiyon olduğunu belirten Ömer İsvan, Türkiye’nin bu talep haritasında olmayan ancak talep yaratabilecek nitelikte projelerle destinasyon haline gelebilecek çok yere sahip olduğunu belirtti.
Yatırımcıların bu genel artış trendi ile sektörün yükselen yıldız olmasının cazibesine kapılarak eksik bilgi, tecrübe ve analizlerle yanlış lokasyonlarda yanlış konseptlere veya markalara yatırım yapılmasının unutulmaması gereken bir tehlike olduğunu vurgulayan Ömer İsvan, “Diğer taraftan da markalaşma trendinin uluslararası markaların her otel yatırımının olmazsa olmaz unsuru olmadığı anlaşıldı. Bu da özgün yatırımlar veya yeni marka yaratma inisyatiflerini köreltmemek açısından çok önemli” dedi.
Servotel’in, projelerin fikir aşamasından itibaren yatırımcıların yanında yer aldığını söyleyen Servotel Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil, ekonomik fizibilite ve modelleri konseptlendirme ile bütünleştiren, doğru tasarımcı seçimi, projelendirme yönetimi, doğru marka seçim ve entegrasyonu ve finansman gibi tüm süreçleri entegre ekspertiz ile yönlendiren bir yapı ile yola çıkmanın katma değerinin çok yüksek olduğunu söyledi. Aksi durumda yatırımcıların ağır bedeller ödeyebileceğini ifade eden Heyfegil, “25 yıl ve 42 ülkedeki otel, resort ve gayrımenkul tecrübemiz, markaların tüm işlev ve profillerini yakınen bilip takip etmemiz bize lokasyon, proje, marka ve yatırımcı dörtgeni arasındaki optimal dengenin kurulmasının ne denli önemli olduğunu ve nasıl kurulması gerektiğini öğretti” diye konuştu.
Türk yatırımcılara da yakın bölgedeki yatırımlarında danışmanlık verdiklerini ifade eden Ayla Heyfegil, Türk yatırımcıların da dış ülkelerdeki yatırımlarının da artarak gündeme geldiğini söyledi. Avrupa başta olarak bazı ülkelerde Türk otel ve gayrımenkul yatırımcıları için oluşan fırsatların da değerlendirildiğini vurgulayan Heyfegil, Rixos, Divan Titanic ve Dedeman gibi Türk otel markalarının yurtdışına yayılmaya başlamasının sektörün olgunlaşması doğrultusunda önemli ve sevindirici bir açılım olduğunu söyledi.