28 / 04 / 2024

Temel Bulut: Parayı inşaata yatırıyoruz!

Temel Bulut: Parayı inşaata yatırıyoruz!

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, 'ucuza satanların evleri bitiremeyeceği' uyarılarına karşılık 'Maliyethesabımızı iyi yaptık ' dedi...  



Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, 'ucuza satanların evleri bitiremeyeceği' uyarılarına karşılık 'Maliyet
hesabımızı iyi yaptık. Yüzde 200-300 devalüasyon gibi olağanüstü gelişmeler olmazsa en kötü ihtimalle yüzde 20 krla bitireceğiz. Yüzde 30 kr marjı ile yapıyoruz' diyor.

Bulut İnşaat, 'Günde 10 liraya ev' sloganı ile 1 odalı rezidans daireleri 45 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla sattığı kampanyası ile ilgi görüyor. şžirketin Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, insanlardan çok farklı tepkiler aldıklarını belirtti. Kimilerinin 'bizimle dalga mı geçiyorsunuz!' diye aradığını söyleyen Bulut, 'Gelip bakanlar ise aldı. 13 günde 224 adet daireden 170'ini sattık' dedi.

Esenyurt'ta 180 milyon lira yatırımla inşa ederek 2 yıl içinde teslim etmeyi planladıkları Evviva Residence Yaşam Merkezi'nde 54 bin liradan başlayan everi, 27 bin lira peşin geri kala projeleri bitirmeme riski bulunduğu yönündeki uyanlann hatırlatılması üzerine şunlan söyledi:

'Demir alımı için bağlantı yapabiliyoruz. Yani projenizde bir milyon ton kullanacaksanız bunun 500,600'ünü bildiğiniz fiyattan alabiliyorsunuz. Bu anlamda kısmen önümüzü görüyoruz. Türkiye'de yıllık enflasyon artık yüzde 10 civarında. Bunu da hesaba kattık. şžimdi yüzde 30 kr marjıyla satıyoruz. Yüzde 10'luk bir esneklik payı bıraktık. Yani en kötü senaryoda da yüzde 20 kr ediyoruz. Tabu hesaplama yüzde 200 civarında devalüasyon gibi olağanüstü gelişmeleri içermiyor. Ancak böyle bir olağanüstü durumda zorlanırız. Ben bu işi 26 yıldır yapıyorum. Parayı inşaata yatırıyoruz, çevirmeyi biliyoruz. Arabaya, adaya, vapura yatırmıyorum.'

Projede, AVM, her türlü sosyal donatının yanı sıra hayvan bannaklan, kreşleri olacağını belirten Bulut, aidatlan da düşük tutmak için çeşitli önlemler aldıklannı aktardı. Müşterilerinin çoğunlukla 25-40 yaş arası genç kesim olduğunu kaydeden Temel Bulut, aynca deprem riskine değinirken 9 şiddetinde sarsıntıya dayanıklı yapı sistemi ile inşa ettiklerini belirtti.

Cumhuriyet/Fatma Koşar


Geri Dön