09 / 05 / 2024

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı! Hangi şirket neden temettü ödemeyecek? 

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı! Hangi şirket neden temettü ödemeyecek? 

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı. Peki hangi şirket neden temettü ödemeyecek? Hemen bu son dakika detaylarına bakın...



Borsagundem'de yer alan habere göre, temettü ödemeyeceğini duyuran bu şirketler, ayrıca ödememe gerekçelerini de yatırımcısı ile paylaştı.

TEMETTÜ VERMEYECEK 11 ŞİRKET VE GEREKÇELERİ

1- Karel (#KAREL) 

Her ne kadar Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre kârda olsa da vergi mevzuatına göre zararda olması nedeniyle kâr payı dağıtmayacağını açıkladı.

2- Garanti Faktoring (#GARFA)

Dünya genelinde sürmekte olan ekonomik istikrarsızlık ve durgunluk beklentilerini dikkate alarak özkaynak yapısını güçlü tutmaya yönelik ihtiyatlı olma nedeniyle kâr payı dağıtımı gerçekleştirmeyecek.

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı! Hangi şirket neden temettü ödemeyecek? 

3- Türker Proje Gayrimenkul (#TURGG)

Mali bünyesini güçlendirmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılması için kâr payı dağıtımı gerçekleştirmeyecek.

4- Körfez GYO(#KRGYO)

Devam eden ve yeni yapılacak yatırımlardaki nakit ihtiyacını karşılamak için kâr payı dağıtmayacağını açıkladı.

5- Doğan Burda (#DOBUR)

Orta ve uzun vadeli hedefleri ile nakit ve karlılık durumunu gözeterek işletme sermayesini güçlendirmek gayesiyle kâr payı dağıtımı gerçekleştirmeyecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön