25 / 07 / 2024

Temiz enerjide istihdam 12,7 milyona ulaştı!

Temiz enerjide istihdam 12,7 milyona ulaştı!

Dünya bütününde yenilenebilir enerji sektöründe istihdam geçtiğimiz bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 6 artarak 12 milyon 700 bin kişiye çıktı. İşte detaylar…


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Hazırlanan rapora göre, dünya genelinde temiz enerji sektöründe istihdam artışının aynı şekilde devam edeceği ve 2030 senesinde bu alanda çalışan sayısının 38,2 milyonu bulacağı düşünülüyor.

Bu artış ile birlikte ülkelerin enerji verimliliği çalışmalarının hız kazanması, elektrikli araç kullanımının ulaştırma sektöründe çoğalması, hidrojen enerjisi sektörünün gelişmesi, temiz enerji teknolojilerinin maliyetlerinde yaşanan düşüş, yenilenebilir enerjinin sisteme dahil olması ile ilgili küresel çalışmaların artışı gibi etkenlerin rol oynayacağı hesaplamalar arasında.

Söz konusu sektörlerden fazla istihdam sağlayan ülkeler ise Çin, Brezilya, ABD, Hindistan ve Almanya olarak kayıtlara geçiyor.

Çin'de 5,3 milyon şahsın yenilenebilir enerji sektörünün değişik alanlarında çalıştığına dikkat çekilen rapora göre, Çin'i, 1,2 milyon istihdam ile Brezilya, 923 bin istihdam ile ABD, 863 bin istihdam ile Hindistan ve 352 bin istihdam ile Almanya izliyor.

Temiz enerjide istihdam 12,7 milyona ulaştı!

Co-working sektörü her yıl yüzde 21 büyüyor!

Fed kararını verdi!  Bugün ise gözler TCMB ve BoE’de

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti


Geri Dön