Kent Haberleri

Temmuz ayında memur maaşına okkalı zam Meclis'te! En düşük maaş 22 bin TL! 

Temmuz ayına adım adım yaklaşırken memurlar gözlerini maaş zammına çevirdi. Temmuz ayında memur maaşına okkalı zam geleceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu. Konu meclise taşındı. İşte detaylar...Bu kapsamda temmuz ayına kısa bir süre kala memur maaş zammının detayları merakla sorgulanıyor

Memurların maaşlarına, ocak ve temmuz aylarında senede iki kez zam yapılıyor. Bu kapsamda temmuz ayına kısa bir süre kala memur maaş zammının detayları merakla sorgulanıyor. Memur maaşı zammı son gelişmeleri yakından takip ediliyor. 

Geçtiğimiz günlerde en düşük memur maaşı hakkında açıklamalar yapıldı. İşte memur maaş zammına ilişkin tüm merak edilenler...

En düşük memur maaşı zammı ne kadar olacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Memur zammının netleşmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor. 

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracaklarını ifade etmişti. Memur maaşı zammının netleşmesi için temmuz ayı bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, 28'inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin lira şeklinde düzenleneceği teklif olacağını duyurdu.

2023 MEMUR MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

5 aylık memur ve memur emeklisi zammı yüzde 13,26 olarak gerçekleşti. Memur maaşına ek olarak refah payı bekleniyor. Öngörüler arasında memur maaşına yüzde 45 zam gelmesi bekleniyor.

5 AYLIK MEMUR ENFLASYON FARKI NE OLDU?

Mayıs ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Aylık enflasyon 0,04 olarak belli olurken yıllık enflasyon 39,59 olarak gerçekleşti. 5 aylık enflasyon oranı ise yüzde 15,26 ve 5 aylık memur enflasyon farkı yüzde 7,26 olarak kaydedildi.

Ocak 2023 döneminde memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı yüzde 8 olarak gerçekleşmişti. Temmuz 2023 döneminde ise toplu sözleşme zammı yüzde 6 olarak belirlendi. Ara zam kapsamında yüzde 8'in üzerindeki 6 aylık enflasyon oranına yeni yüzde 6'lık toplu sözleşme zammı ilave edilerek 6 aylık memur zam oranı hesaplanacak. 

Bu rakamlar kapsamında refah payı bulunmuyor. Haziran 2023'e dair enflasyon oranlarının belli olmasından sonra zam da kesinleşmiş olacak. 

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

Çin'de emlak sektöründe yaşanan düşüşün yıllarca sürmesi bekleniyor!