08 / 10 / 2024
fuzul

Tepe Betopan 2 yılda 1.500 bin metrekarelik üretim gerçekleştirdi!

Tepe Betopan 2 yılda 1.500 bin metrekarelik üretim gerçekleştirdi!

Ülkemizde çimentolu yonga levhaların prefabrik sektöründen sonra betonarme ve hafif çelik yapıların cephelerinde kullanılması da hızla artıyor




Ülkemizde çimentolu yonga levhaların prefabrik sektöründen sonra betonarme ve hafif çelik yapıların cephelerinde kullanılması da hızla artıyor. Gelen talebe yetişebilmek amacı ile Tepe Betopan A.şž., 2007 yılından bu yana yatırımlarına devam ediyor. 2 yıl içerisinde 1.500.000 m2 'lik cephe kaplama malzemesi üretimi ve uygulatılması işini gerçekleştiren firmanın; Betopanplus, Yalıpan, Taşonit ve 2010 yılında piyasaya sürülen Fugalin, Monolin, Frapan olarak 6 dış cephe ürünü bulunmaktadır.
 

Krize rağmen % 35 büyüdü

2009 yılında global krizin olumsuz etkilerine rağmen büyüme kararı alan Tepe Betopan, mevcut bayi ağını da genişleterek 2010 yılında cephe ürünlerinde % 35 'lik büyümeyi gerçekleştirmiştir.

Tepe Betopan A.şž. 26 yıldır yaptığı Betopan ihracatının yanında, son 3 yıldır tüm dünyaya Dış Cephe Ürünlerini de ihraç etmeye başlamıştır. Bugün Avrupa kentlerindeki yapılarda Tepe Betopan 'ın dış cephe ürünleri sergilenmekte ve yaygın bayi ağı ile hizmet verilmektedir.

Yapı sektöründe 26 yılını geçtiğimiz yıl tamamlayan Tepe Betopan A.şž., Türkiye 'de bir geleneği bozmaya başladıklarını, şimdiye kadar Avrupa 'dan gelme dış cephe ürünlerinin ülkemizde uygulandığını; fakat artık bunun Avrupa 'ya dış cephe işi öğretme aşamasına geldiğini ispatlamıştır.

Tepe Betopan Dış Cephe Kaplamaları; Avrupa 'da özellikle, İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Gürcistan; Ortadoğu 'da ise İran, Irak, Qatar, Dubai, Suudi Arabistan, Libya, Mısır pazarlarında aranan marka haline gelmiştir. 2010 yılından itibaren Afrika ülkelerini de satış ağına dahil etmeye başlayan Tepe Betopan A.şž.; Güney Afrika, Cape Werde, Sudan gibi ülkelere ilk ihracatlarını yapmıştır.

Dünyanın her bölgesine uygulama ekipleri göndererek Betopanplus, Yalıpan ve Taşonit ile havalandırmalı - mekanik sistem dış cephe kaplama uygulamalarını öğrettiklerini belirten şirket yetkilileri, 2010 yılında 250.000m2 dış cephe ürününü ihraç etmeyi başardıklarını belirtti.

2011 – 2012 Tepe Betopan için “Yatırımlarla Büyüme Yılı ”

Üretim kapasitesi, çeşitliliği ve marka değeri ile Dünyada önemli bir yere sahip olan şirket; sektörde Dünyanın önemli yatırımcıların sürekli ilgisi ve işbirliği teklifleri ile gündeme gelmektedir. Halen farklı alanlarda yatırım planları bulunan Tepe Betopan A.şž. 2011 ve 2012 yıllarını “Yatırımlarla Büyüme Yılı ” olarak tarif etmektedir. Yatırımlarının birden fazla alanda olacağını belirten şirket yetkililerinin hedefi; kapasite, çeşitlilik ve tasarım bakımından Dünya çapında önlerde yer almaktır.


Geri Dön