04 / 05 / 2024

Tepe Prime Ankara'da metrekare kirası 20 dolar!

Tepe Prime Ankara'da metrekare kirası 20 dolar!

Ankara'da iş ve ticaret aksının yeni gelişme bölgesi Eskişehir Yolu'nda Mayıs 2011'de tamamlanan Tepe Prime projesinde ofis ve mağazaların metrekare kirası 20-25 dolar arasında değişiyor



Ankara'da iş yaşamın yeni merkezi olarak Eskişehir yolu ön plana çıkıyor. Birbiri ardına yeni gayrimenkul projelerinin yükseldiği Eskişehir Yolu, birçok kamu kurum ve kuruluşu, özel hastaneler ve ofis projelerine ev sahipliği yapıyor. 18 ve 19 katlı iki ofis kulesi ile 'business studio'lardan oluşan Tepe Prime projesi de bölgede Ankara'nın iş, eğlence ve yaşam projesi olarak öne çıkıyor. Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü Hayal Olcay, Ankara'nın gelişen iş aksı Eskişehir Yolu ve Tepe Prime'ı anlattı.

Yeni iş aksı Eskişehir Yolu

Ankara'nın yeni ticari cazibe merkezinin Eskişehir Yolu olduğunu belirten Hayal Olcay, bu hareketliliğin en büyük nedenini Eskişehir Yolu'nun Ankara'nın ana akslarından biri olmasına bağlıyor. Bölgenin hem şehre, hem de çevre yoluna birçok noktadan erişiminin bulunduğuna işaret eden Olcay, 'Bir yıl içinde bölgede özel hastanelerin sayısının artmasında göze çarpan unsurlardan birisi. ODTÜ, Bilkent, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü, Başkent Üniversitesi, TOBB Üniversitesi, Ufuk Üniversitesi gibi önemli eğitim kuruluşları da bölgeye prim kazandıran kurumlar arasında yer alıyor. Ankara, Eskişehir yolu üzerindeki ofis satış bedelleri nitelikli projelerde metrekaresi 3 bin 200 TLile 6 bin 400 TL arasında değişiyor. Bu projelerde bulunan ofisler ise metrekaresi 20-28 dolardan kiracı buluyor' dedi. Proje içindeki ofislerin bölgenin en fazla prim yapan yatırım aracı olarak görüldüğünü kaydeden Olcay, Tepe Prime'ın bünyesinde bulunan ofis bloklarının yanı sıra sokak konseptinde tasarlanmış mağazalarıyla Ankaralıların buluşma noktası olacağını da dile getirdi.

Kiralama ve satışlar devam ediyor

Tepe Prime projesinde 18 ve 19 katlı iki ofis kulesi ile business studio'lardan oluşan 10 katlı bir bloğun yer aldığı bilgisini veren Olcay, 'Blokların altında konumlanan ve bir meydanda buluşan açık hava konseptli 37 adet de mağaza bulunmakta. Tepe Prime'da yer alan 319 bağımsız bölümden oluşan ofis ve 'business studio'ların 247'sinin satışı tamamlandı. Kalan 72 bağımsız bölümün satışı devam ediyor. Mayıs 2011'de teslimlerin başladığı projede ofis ve stüdyolarda metrekare kiraları 2 - 25 dolar arasında değişiyor' dedi.

Yabancı ilgisi büyük

Yabancı firmaların da yoğun ilgi gösterdiği Tepe Prime'da enerji, bilişim, inşaat alanında faaliyet gösteren firmalar ile birlikte mali müşavirlik, hukuk ve sağlık sektörünün önde gelen isimleri bulunuyor. Olcay, Tepe Prime'ın ofis bloklarının yanı sıra sokak konseptindeki mağazaların da Ankaralıların buluşma noktası olacağını ifade etti.
Sabah

0312 287 0 666

www.tepeprime.com.tr

[email protected]


Geri Dön