06 / 05 / 2024

Tepecik'teki sağlık kampüsü için 16 milyon TL!

Tepecik'teki sağlık kampüsü için 16 milyon TL!

İzmir İl Sağlık Müdürü Özkan, geçen ay fizilibitesi yapılan projenin, 2010 yılı yatırım programına alındığını müjdeledi



Yıllardır planlanan ancak bir türlü başlatılamayan "Sağlık Kampusü" projesi, hayata geçiriliyor. Sağlık Bakanlığı, ilk resmi adımı geçtiğimiz ay yapılan fizibilite çalışmasıyla atılan projeyi 2010 yatırım programına aldı. Bakanlık ayrıca "Sağlık Kampusü" için 16 milyon TL ödenek ayırdı.

İLK ÖDENEK

Çalışmaların hızla başlayacağını ve paranın kampus için gelen ilk para olduğunu kaydeden  İzmir  İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, "Sağlık Bakanımız Recep Akdağ, Tepecik ve Bayraklı'da yapılacak sağlık kampuslerine büyük önem veriyor. Gelen bu parayla proje, büyük bir hızla ilerleyecek" dedi.
Sağlık Bakanlığı'nın yıllardır İzmir'de yapmayı planladığı Tepecik Sağlık Kampusü için geçtiğimiz ay, bakanlık görevlileri, alan taraması yaparak bölgeye onay vermişti. Bu sevindirici haberin ardından 14 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Sağlık Bakanlığı'nın 2010 yılı bütçe programında, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne 16 milyon lira ayrıldığı yer aldı. Hastaneye herhangi bir binanın yapılmayacağını, paranın sağlık kampusü için aktarıldığını dile getiren İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Özkan, "Bu, çok sevindirici bir haber. Artık resmi adımlar atılmaya başlandı. Kısa zamanda da bu kampusün tamamlanacağına inanıyoruz. Her iki kampusümüz de bittiğinde İzmir'in hiçbir yatak sıkıntısı ve hastane problemi kalmayacak" diye konuştu.

Sağlık Kampusü'nde 300 yataklı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi, 300 yataklı Kadın Doğum Hastanesi, 400 yataklı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özel oteller, spor salonları, kuaförler ve restoranlar yer alacak.

- Yeni Asır -


Geri Dön