03 / 05 / 2024

Tepekent Villa Kent'te 700 bin TL'ye! İcradan!

Tepekent Villa Kent'te 700 bin TL'ye! İcradan!

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 139 ada, 2 parselde yer alan Tepekent Villa Kent içerisinde 100 nolu dubleks villayı satışa sunuyor



Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 139 ada, 2 parselde yer alan Tepekent Villa Kent içerisinde 100 nolu dubleks villayı satışa çıkardı. Tepekent Villa Kent'te bulunan villa 293 metrekare. Villanın 20 Mayıs 2011 tarihinde bilirkişice takdir edilen kıymeti 700 bin TL. Taşınmazın satışı 27 Eylül 2011 günü saat 14.30'da Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma usulüyle yapılacak.
2011/2635 TALİMAT

Büyükçekmece 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ MAL AÇIK ARTIRMA İLANI

DOSYA NO: 2011/2635 TALİMAT

Satılmasına Karar verilen Taşınmazın Cinsi ve özellikleri.

TAPU KAYDI : Dosyasında mevcut Büyükçekmece Tapu Sicil Müdürlüğünün 12.05.2011 tarihli yazısı ve ekine göre; istanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Türkoba Mahallesi, 139 ada, 2 parselinde kayıtlı, 1722/323050 arsa paylı, 100 no.lu dubleks mesken niteliğindeki taşınmazın tamamının borçlu adına kayıtlı olduğu, taşınmaz kaydı üzerinde belirtilen beyanların, şerhlerin, ipotek rehin hakkının mevcut olduğu görülmektedir.

NİTELİKLERİ: Satışa konu taşınmaz, tapunun Türkoba köyü 139 ada, 2 parselinde kayıtlı dubleks villa olup, adres olarak Tepekent mevkii, Tepekent Villa Kent kompleksi içerisinde; Zeki Bora Caddesini takiben Karanfil Sokak üzerinde yer alan 19 kapı no.lu dubleks villadır. Satışa konu villa, bahçe giriş kapısı ferforje demir kapı, villa giriş kapısı cam tuğla ile çevrili, camlı çelik kapı, oda kapıları camlı Amerikan kapı, salon spotlu asma tavan olup, tavanlar kartonpiyer, zeminler laminant, ıslak alanlar seramik, pencereler pvc, salonda şömine, pencere çevreleri mermer söve, villa giriş holü mermer döşelidir. Villada doğalgaz kullanılmakta olup dairede kalorifer petekleri döşelidir. Bahçe etrafı yüksek ihata duvarıyla çevrili olup duvar üzerinde ferforje demir korkuluk mevcuttur .Bahçe içindeki araç yolu kilitli parke taşı döşelidir. Villa bahçesinde yüzme havuzu, bahçe etrafını çeviren yetişkin çam ağaçları, ışıklandırmalar ve geniş bir kamelya mevcuttur. Kamelya içinde ızgara ve lavabodan oluşan bir tezgah mevcut olup kamelya çatısı lambri, zeminleri mermer döşelidir. Bahçede ayrıca bir de bekçi evi bulunmaktadır. Bekçi evinin pencereleri korkulukludur. Keşif günü villa kapısı kapalı olduğundan özellikler dışarıdan inceleme yapılmak ve bilgi alınmak suretiyle tesbit edilmiştir. Buna göre villa MB-1 Tipi Villa olup zemin ve 1. normal kattan ibaret dubleks tarzda inşa edildiği tesbit edilmiştir. Zemin kat plan itibariyle; girişte hol,mutfak,tuvalet girişte sağda salon, L şeklinde yemek odası ve çalışma odası ve tesisat odasından ibarettir, üst kat giriş holü, üç yatak odası, banyo tuvalet, ayrı tuvalet ve balkondan ibarettir. Bahçe katında teras, 1. Katında ön, arka ve yan cephelerde balkonları bulunmaktadır. Yerleşime yeni açılan bir bölgede, ülkenin önemli Villa Kent proje kapsamında yer almaktadır. Geniş bahçe imkanına sahiptir. Yakın çevresinde halen devam etmekte olan çok sayıda villa inşaatı mevcuttur. Ulaşımı özel araçlarla imkan dahilindedir. Arel Üniversitesine yürüme mesafesindedir. Yakınında toplu taşım durağı mevcuttur. Tepekent proje kompleksi içerisinde sosyal tesis, spor sahaları, rekreasyon alanları mevcuttur. Villa takriben brüt 293 m2. kullanım alanına, bahçedeki bekçi evi de 60 m2. Kullanım alanına sahiptir. E 5 ve TEM karayolu ile ulaşım imkanına sahiptir. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Bölge; geniş bahçe ve yeşil alanları, temiz havası, dikkat çeken villa tarzı yapılaşmasıyla rağbet gören bir yerleşim alanıdır.

İMAR DURUMU : Dosyasında mevcut Büyükçekmece Belediye Başkanlığının, 13.05.2011 tarihli yazısına göre; Büyükçekmece ilçesi, Türkoba mahallesi, 139 ada 2 parselin 01.04.1996 tasdik tarihli Türkoba köyü (Tepekent) Uygulama İmar Planında, kısmen orta kısmen uzun mesafeli koruma alanında kalmakta olduğu, ayrık nizam, 2 katlı E: 0.10 konut alanı olarak ayrıldığı, Ancak; ilgi ( b ) yazı ile söz konusu plana ait İSKİ tarafından verilmiş herhangi bir olumlu görüşün bulunmadığı ve hiçbir yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğinin bildirildiği belirtilmektedir.

KİYMETİ: 20.05.2011 tarihinde bilirkişilerce-700.000,00 -TL.değer takdir edilmiştir. Birinci Satış günü: 27/09/2011 14:30-14:40 Saatleri arasında ikinci Satış günü: 07/10/2011 14:30-14:40 Saatleri arasında BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Adresinde

1)- Açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla Yukarıda yazılı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmanın resmi tatile rastlaması halinde tatilin bitimini izleyen ilk iş günü aynı yerde ve aynı saatler arasında ikinci artırma yapılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2)- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde nakit veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satıştan Mütevellit Binde 4,95 ihale damga resmi, %18 KDV ile 1/2 tapu harç ve masrafları Alıcıya, 100,00 TL için Yüzde 2 aşan kısım için Yüzde 1 Tellaliye resmi satıcı (borçluya) ait olacaktır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3)- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4)- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5)- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6)- Satışa iştirak edenlerin Şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 14.08.2011 (İc. İfl. K. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik örnek No.: 27 Adlarına tebligat yapılamayan ilgililere gazete ilanı tebligat verine geçerlidir.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön