30 / 04 / 2024

Terasta ev eşyası satışı moda oldu!

Terasta ev eşyası satışı moda oldu!

Evde satış partileri moda oldu. Partilerde bir şehre ya da ülkeye taşınmak zorunda kalan ve eşyalarını hızlıca nakde çevirmek isteyenlerin başvurduğu bir çözüm.



Bugünlerde ev partisi davetleri alıyorum. Ama bunlar bildiğimiz ev partilerinden farklı. Çoğu sosyal medya üzerinden oluşturulan etkinlikler. Çok sayıda insanın gittiği partiler de var, kişiye özel, hatta randevu alınarak gidilenler de.


Terasta ev eşyası satışı moda oldu!


Ağırlıklı olarak yakın arkadaşlar ve onların arkadaşlarını kapsıyor bu partiler. Eski eşyalara merakımdan mıdır bilmiyorum ama ben davetli olduklarımın çoğuna uğruyorum mutlaka. Şimdiye kadar bir şey almadım ama bu biraz da ev sahibine bağlı. Tasarım eşyalar söz konusu olunca akan sular durur.


Evindeki eşyaları arkadaşları arasında satışa çıkarma çözümünü kullananlardan biri de tasarımcı Özlem Yalım. "Hafiflememize yardım et" sloganıyla evinin terasını arkadaşlarına açan tasarımcı, bu etkinliği DJ sevgilisi Mete aka Dj Stye-ist ile gerçek bir partiye dönüştürmüş. Merak edip sorularımı yöneltmeye başlıyorum.


- Neden bu partiyi yapıyorsunuz?

- Bir tasarımcı olarak nesnelerle hep iç içeyim; ihtiyacım olmasa bile tasarımı sebebi ile pek çok eşyaya sahip olmuşum yıllarca; seyahatlerden toplamışım. Diğer yandan tasarımlarınızı oluştururken pek çok prototip üretiyorsunuz; bunları çoğunlukla kullanırız aslında ancak zaman içinde bir bakmışsınız bütün bu eşyalar yaşam alanınızı dolduruvermiş. Eh bir de işin içine kılık kıyafet aksesuvar gibi eşyaların çokluğu girince gerçekten hafifleme ihtiyacı hissettim. Hayatımın artık daha sade olmasını istiyorum. Kızım bu yıl üniversiteye başlıyor ve taşınacak; onun da pek çok eşyası artık gereksiz olacak.


HİKAYESİ OLAN EŞYALAR SATILIYOR

- Mete Bey de meraklı bu işlere galiba.

- Mete'ye gelince onun eşyalarla ilişkisi bana göre daha profesyonel. O hem modayı yakından takip ediyor hem de eski, vintage eşyaları zaten çok seviyor ve topluyor. Bunlara sahip olmak isteyenler için bir de instagram hesabı var hatta "antin kuntin" diye. Belli tarzları olan, gustolu eşyalar; hatta bazılarına antika bile diyebiliriz. Ben onunla hiç gitmedim ama Mete geçtiğimiz senelerde pazarlarda tezgâh açıyordu. Son iki yıldır gitmeyi düşünüyordum ben de ama sonra bu satış işini nasıl daha eğlenceli ve özel bir hale getirebiliriz dedik. Çocuklu insanların sıkça başvurduğu gibi zaten yıllarca okullara ve belli başlı illerdeki çocuklara eşyalarımızı gönderdik; bu etkinlikte sunacağımız ürünler daha özellikli ürünler. Hepsinin bir hikayesi veya bir tasarım yanı var.


FİYATLAR UYGUN

- Fiyatları nasıl belirliyorsunuz?

- Tamamen içgüdüsel sanırım. Kullanılmışlık durumu da önemli. Örneğin hiç giyilmemiş bir kıyafet için elbet yıpranmış bir eşyaya göre daha farklı fiyat koymak gerek. Ya da bir tasarımcı ismi taşıyorsa fiyatı herhangi bir üründen farklı olacaktır. Çoğu eşyamız 10-500 TL arasında ve oldukça ulaşılabilir olacak elbette.


- Son anda ayrılmak istemediğiniz bir eşya oluyor mu?

- Bu işi keyif için yapıyoruz. Ayrılmak istemediğim hiç bir eşyamı sunmayacağım, Mete'nin eşyalarından göz koyduklarım var, belki onları ben satın alırım!


- Sevdiğiniz eşyaların bir arkadaşınıza gidiyor olması rahatlatıcı bir his mi?

- Elbette. Bu çok önemli. Sizin sevip sahip olduğunuz ve değer vererek yıllarca koruduğunuz/kullandığınız bir eşyanın bir arkadaşınız tarafından da sevilip alınması kadar güzel bir şey olabilir mi? Bu eşyaya yüklediğim tüm güzel duyguların o arkadaşıma da geçmesini isterim. Örneğin etkinlikte sunacağım 2 aydınlatma, 1 sehpa 1 de obje tasarımım var; yani ilk üretimleri/ portotipleri. Bunları arkadaşlarımın satın alması beni ayrıca mutlu eder.



Sabah


Geri Dön