06 / 05 / 2024

Terkirdağ'da OSB bölge müdürleri ödüllendirildi!

Terkirdağ'da OSB bölge müdürleri ödüllendirildi!

Hürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, OSB'lerin bölge müdürlerinin performansını beğendiklerini ve ödüllendirildiklerini söyledi. Yerlikaya, OSB'lere yakında personel alımı yapılacağını da belirtti.



Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ'daki OSB'lerin bölge müdürlerinin performansını beğendiklerini ve ödüllendirildiklerini söyledi. Yakında personel alımı yapılacağını belirten Yerlikaya, "Alınacak personel, ilk etapta 3 aylık deneme sürecinden geçiyor. Performansından memnun kaldığımız personeli, yönetim kurulunun oy birliği kararı şartıyla işe alıyoruz. Mükemmel bir diyalogumuz var" dedi. Tekirdağ'da 2012 yılı içinde kurulan 7 ıslah OSB'nin 11 Ekim tarihi itibari ile OSB olduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Elektrik kanunu dolayısıyla oyalanan Yalıboyu ıslah OSB de kuruldu. Burayı da 3-4 ay içinde OSB haline getireceğiz. Dağınık sanayi lokasyonlarının ıslah sürecinin ardından OSB olmasının arkasında başta Başbakanımız ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün büyük emeği var. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu. 7 Aralık'ta Başbakan Erdoğan'm Tekirdağ'ı ziyaret edeceğini ve hükümet olarak hangi projelere ne tür destekler verildiğini kendisinin söyleyeceğini ifade eden Yerlikaya, "OSB'lerin yönetimleri 2 yıllık tazelendi. Mevcut yönetimdekilerin yüzde 90'ı önceki yönetimde de yer alıyordu. Aramızda birlik beraberlik var. Bize inanlarla yola devam ediyoruz" dedi. 


11 Ekim itibari ile imar yetkisinin belediyelerden Valiliğe geçtiğinin altını çizen Yerlikaya, "Biz kendi OSB'lerimizin içinde ruhsatsız hiçbir yapıya müsaade etmeyeceğiz. Hareket ettirmeyeceğiz" dedi. Tekirdağ'da 27 bin 326 tarım işletmesi olduğunu ve bunların 3,3 milyon dönüm arazide ekim yaptığını ifade eden Yerlikaya, "Bu tarım arazileri şehrin yüz ölçümünün yüzde 59'una tekabül ediyor. Bahse konu tarımsal şirketlerin Gayri Safi Tarımsal Üretim değeri ise 1,7 milyar TL. Diğer tarafta 49 bin dönüm içinde bir serbest bölge 12 OSB var. Burada ise yalnızca ihracata gönderilen ürünlerin değeri 5 milyar TL. Bu nedenle sanayi alanlarımızı kitledik. Yeni bir OSB için 4 bin dönüm alan ayırdık. 


Türkiye'deki en iddialı OSB olma iddiasında olan Tekirdağ OSB'de şebeke suyu kullanılacak. Gideri kanalizasyon gideri olacak. Endüstriyel su temini ve endüstriyel su gideri olmayacak. Yeraltında su kaynaklarında hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen, yer altı su kaynaklarının mecbur kalınmadıkça kullanılmayacağı taahhüdünü verdik diye konuştu. 


Hürses Gazetesi


Geri Dön