02 / 05 / 2024

Terör mağduru 10 bin aileye ev desteği!

Terör mağduru 10 bin aileye ev desteği!

Terörden zarar gören yerler hükümet ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile ayağa kaldırılacak. Düzenlenecek kampanyalarla terörden zarar gören yaklaşık 10 bin aileye el uzatılması hedefleniyor.



Terörden zarar gören yerler hükümet ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile ayağa kaldırılacak. Güvenlik güçlerinin amansız operasyonlarıyla teröristlerden temizlenen bölgede evlerine dönen vatandaşlara hükümet sivil toplum örgütleriyle birlikte sahip çıkacak. Terörden zarar gören vatandaşlara dayalı döşeli ev verilecek. Bütün ihtiyaçları da batı illerindeki belediyeler tarafından karşılanacak. Başbakan Binali Yıldırım’ın, önümüzdeki günlerde doğuya yardım seferberliğini başlatması bekleniyor. 


TERÖR MAĞDURLARINA DAYALI DÖŞELİ EV


Önceki gün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) terörün vurduğu Doğu ve Güneydoğu illerinin rehabilitasyonu için yapılacaklar ayrıntılı olarak ele alındı. PKK teröründen kurtarılan ilçelerde önümüzdeki günlerde normal hayata dönülmesi için topyekûn seferberlik başlatılacak. Evleri yıkılan vatandaşlar kira öder gibi TOKİ’den ev sahibi olurken, evlerin eşya ihtiyacının karşılanması için başta TOBB, MÜSİAD, Kızılay gibi sivil toplum örgütleri ve sendikalar aracılığıyla kampanyalar başlatılacak. Bu kapsamda, terör mağduru vatandaşlara buzdolabı, çamaşır makinesi, halı gibi bir evde olması gereken bütün ev eşyaları ile giyim ve gıda yardımı yapılacak. Yardımlar valilikler aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılacak. Hükümet ve sivil toplum işbirliğiyle bölgedeki vatandaşlarımız yeniden dayalı döşeli sıcak yuvalarına kavuşturulacak. 


Kardeş belediye projesi kapsamında Türkiye’nin batısından doğusuna “kardeşlik köprüsü” kurulacak. HDP’li belediyelerin cezalandırarak adeta hayatı zindan ettiği vatandaşlara Türkiye’nin batı illerindeki belediyeler el uzatacak. Bu belediyeler kendi illerinde eşya, gıda, giyim yardımı kampanyası düzenleyecek. Belediyeler, illerindeki hayırseverlerin, sivil toplum örgütlerinin kendilerine ulaştırdıkları yardımları terörden zarar gören vatandaşlara ulaştıracak.


10 BİN AİLEYE EL UZATILACAK


Düzenlenecek kampanyalarla terörden zarar gören yaklaşık 10 bin aileye el uzatılması hedefleniyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın önümüzdeki günlerde sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunarak kampanyayı başlatacağı da edinilen bilgiler arasında.


 

Yeni Akit


Geri Dön