08 / 05 / 2024

Terracity 1 Haziran'da kapılarını ziyaretçilere açılıyor!

Terracity 1 Haziran'da kapılarını ziyaretçilere açılıyor!

TerraCity, üç farklı ülkenin sinerjisini bir araya getiren bir proje. Antalya'nın en büyük AVM'si olarak nitelendirilen projede Amerikalı ve Türk girişimcilerin ortaklaşa gerçekleştirdiği projeye, Ortadoğulu banka ise finansör oldu



TerraCity, üç farklı ülkenin sinerjisini bir araya getiren bir proje. Antalya'nın en büyük AVM'si olarak nitelendirilen projede Amerikalı ve Türk girişimcilerin ortaklaşa gerçekleştirdiği projeye, Ortadoğulu banka ise finansör oldu.

National Bank of Kuwait tarafından finansa edilen ve Antalya'nın en büyük AVM'si olarak nitelendirilen TerraCity, bugün ziyaretçilerine kapılarını açtı. 220 milyon dolarlık yatırımla Antalya'nın en gözde bölgelerinden biri olan Lara'da hayata geçirilen proje, kendi alanındaki önemli işbirliklerinden biri olarak anılıyor. Ortadoğu sermayesinin finansör olduğu projedeki girişimciler ise
Amerikalı Pramerica Real Estate Investors ve Türk Eria Partners Ortaklığı'ndan oluşuyor.

Pramerica Real Estate Investors Avrupa CEOsu Eric Adler,  Antalya'daki bu iddialı projeyi Eria Partners ile ortaklıklarının ilk sonucu olarak değerlendirerek, Türkiye'ye verdikleri öneme dikkat çekti. Adler, "Bu yatırım, Türkiyeye olan taahhütlerimizin bir ifadesidir. Pramerica, Türk gayrimenkul sektöründe büyümeyi sürdürmeyi planlıyor ve daha şimdiden İstanbulda bir başka büyük projenin geliştirilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor  diye konuştu.

'40 marka ilk kez Antalya'da
EriaPartnersın yönetici ortaklarından Aytek Şavkan, projenin marka karması ve iddiasına dikkat çekerek, "TerraCitydeki mağazaların en seçkin ulusal ve uluslararası markaları içeriyor. Aralarında dünyaca ünlü mağazaların bulunduğu 40 marka ilk kez Antalya'ya geliyor. 150 seçkin mağazası, 30 kafe ve restoranıyla Antalyanın yeni ve heyecan verici cazibe merkezi olacak. Kentin ticari ve sosyal yaş amına büyük katkıda bulunacak dedi . Diğer Yönetici Ortak Dr. Frithjof Fuchs ise açılışın kiracılar tarafından heyecanla beklendiğini  ve merkezin tamamının açılış öncesi kiraya verildiğini vurguladı.

ENERJİSİ DÜŞÜK
TerraCity'nin en önemli özelliklerinden biri olarak enerji israfını engellemeye yönelik özel sistemi ve yeşile özeni gösterildi. Kompleks, sahip olduğu sistemle, metrekare başına en düşük enerji harcayan yapılardan biri olarak nitelendirilirken, 48 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alana sahip.


Geri Dön